Ο Καλαματιανός καθηγητής Κώστας Γουλιάμος για τον Μίκη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο Καλαματιανός καθηγητής Κώστας Γουλιάμος για τον Μίκη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και ο Κώστας Γουλιάμος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Πρυτανείας, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη.

Ειδικότερα, ο Καλαματιανός καθηγητής Κ. Γουλιάμος, πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών, θα μιλήσει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Ερμηνεύοντας τον Μίκη Θεοδωράκη».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με τον Κώστα Γουλιάμο συνέγραψαν το δοκίμιο «Στη Διαλεκτική της Αρμονίας», το οποίο εκδόθηκε το 2018 από τον Gutenberg.

Το εν λόγω βιβλίο μεταφράζεται αυτή την περίοδο από το Πανεπιστήμιο του Rio de Janeiro στην Βραζιλία.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα από την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Αποτελείται δε αποκλειστικά από φοιτητές όλων των τμημάτων και σχολών του Πανεπιστημίου.

Η Καμεράτα ηχογράφησε CD το 2018 με έργα Vivaldi, Mozart, Weber, Schubert, Holst και Σκαλκώτα. Τα μέλη της συχνά συγκροτούν μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου, τρίο, κουαρτέτα, κουϊντέτα, τα οποία πλαισιώνουν μουσικά διάφορες εκδηλώσεις και τελετές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Καμεράτα διευθύνει ο Γεώργιος Χλίτσιος.