Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσία για 120 αποφοίτους του Τμήματος Ιστορίας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσία για 120 αποφοίτους του Τμήματος Ιστορίας

Τις σπουδές τους ολοκλήρωσαν και επίσημα χθες 120 άτομα, τα οποία και έλαβαν τους τίτλους τους από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Οι ορκωμοσίες ήταν χωρισμένες σε τέσσερις τελετές, για να μην υπάρχει συνωστισμός, ενώ και χθες τηρήθηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το «παρών» σε αυτές έδωσαν ο κοσμήτορας της Σχολής Νικόλαος Ζαχαριάς, καθώς και η πρόεδρος του Τμήματος, Ιωάννα Σπηλιοπούλου, με τον πρώτο να δηλώνει χαρούμενος για τη δια ζώσης επαφή, καθώς αυτή είναι που αρμόζει στους ανθρώπους.

Στη συνέχεια μίλησε για την πορεία του Ιδρύματος αυτά τα δύο χρόνια, οπότε κατάφερε να σταθεί όρθιο και να συνεχιστούν τα μαθήματα. Απευθυνόμενος σε αυτούς που ορκίστηκαν, δήλωσε πως είναι τυχεροί, αφού, όπως όλα δείχνουν, η χώρα μας μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και «ανοίγουν» διάφορες ευκαιρίες καριέρας. Τους κάλεσε δε να μη σταματούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο σπουδών τους.

Η δε πρόεδρος του τμήματος ανέφερε ότι τα δια ζώσης μαθήματα σταμάτησαν ξαφνικά πριν από τρία εξάμηνα και έτσι δήλωσε χαρούμενη που μπορούσε να δει από κοντά πρόσωπα τα οποία δίδαξε στο παρελθόν.

Μίλησε, δε, για την αξία του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ενώ δεν ξέχασε να κάνει αναφορά στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς και στον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση