Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσίες χθες στη Φιλολογία, συνέχεια σήμερα με το Ιστορικό

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσίες χθες στη Φιλολογία,  συνέχεια σήμερα με το Ιστορικό

Σχεδόν δύο χρόνια είχε να πραγματοποιηθεί δια ζώσης ορκωμοσία στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κάτι που έγινε χθες και θα συμβεί και σήμερα, στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης».

Χθες τον τίτλο σπουδών τους έλαβαν 80 άτομα του Τμήματος Φιλολογίας, ενώ σήμερα θα ορκιστούν 120 άτομα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Με μέτρα προστασίας
Να σημειωθεί ότι, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός, η ορκωμοσία είχε μοιραστεί ανά 30 αποφοίτους, ενώ ο καθένας είχε δικαίωμα να έχει μέχρι δύο συνοδούς.

Επίσης, στην είσοδο της Σχολής υπήρχε έλεγχος και δεν μπορούσε να εισέλθει κάποιος που δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ οι απόφοιτοι δε φόρεσαν τηβέννους για να μην υπάρξει ζήτημα διασποράς Covid-19.

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω μέτρα θα ισχύσουν υποχρεωτικά και στις σημερινές ορκωμοσίες.

Χαιρετισμοί
Στις χθεσινές ορκωμοσίες παρόντες ήταν ο κοσμήτορας της Σχολής, Νικόλαος Ζαχαριάς και η πρόεδρος του Τμήματος, Ελένη Κουτριανού, που θέλησαν για τελευταία φορά να μιλήσουν στους μέχρι πρότινος φοιτητές τους.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαχαριάς ανέφερε ότι πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία ορκωμοσία στην αίθουσα, δύο χρόνια που κυριάρχησε η πανδημία, παρ’ όλα αυτά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έμεινε όρθιο και τα μαθήματα έγιναν εξ αποστάσεως.

Πρόσθεσε δε ότι χαίρεται με τη χαρά των αποφοίτων, όμως δήλωσε και λυπημένος, καθώς, όπως είπε, θα τους χάσει από τις αίθουσες του Πα.Πελ.

Δήλωσε, πάντως, αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα συναντηθούν ξανά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Πανεπιστήμιο θα είναι πάντα δίπλα τους.

Με τη σειρά της η κα Κουτριανού ξεκίνησε λέγοντας ότι επιτέλους έχει ξανά μπροστά της, έστω και για λίγο, πρόσωπα που τόσο καιρό της έλειψαν λόγω της πανδημίας. Όπως σημείωσε, το Πανεπιστήμιο θα είναι πάντα δίπλα στους αποφοίτους, ενώ κάλεσε όσους μπορούν και θέλουν, να συνεχίσουν τις σπουδές με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση