Παραλίγο να μετατραπεί σε ρινγκ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Παραλίγο να μετατραπεί σε ρινγκ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Για ακόμα μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης διαδραματίστηκαν στιγμές απείρου κάλλους, με τον τέως δήμαρχο Γιώργο Τσώνη να ανεβάζει τους τόνους, σε σημείο που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, αλλά είχε και κάλυψη μέσω βίντεο για τους δημοσιογράφους, ξεκίνησε σε συναινετικό κλίμα, με πρώτον να παίρνει το λόγο ο δήμαρχος Μεσσήνης, ο οποίος θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι από χθες η πολιτική ζωή του τόπου είναι φτωχότερη, για να προσθέσει πως η Φώφη Γεννηματά ήταν μια γυναίκα που υπηρέτησε και πάλεψε για τα πιστεύω της, έδωσε πολλές μάχες από τις οποίες βγήκε νικήτρια, όμως έχασε στην τελευταία. Ζήτησε δε από το Σώμα να τηρηθεί ως ένδειξη πένθους ενός λεπτού σιγή, κάτι που έγινε δεκτό.

Παίρνοντας το λόγο οι επικεφαλής της μειοψηφίας μίλησαν με τη σειρά τους για τη Φώφη Γεννηματά και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης. Αφού μίλησε για τη Φώφη Γεννήματα, θέλησε να σχολιάσει τον απολογισμό που έκανε ο δήμαρχος Μεσσήνης πριν από μερικές ημέρες. Όπως είπε, όταν τον διάβασε, νόμιζε ότι ζει σε άλλον κόσμο και αδυνατούσε να πιστέψει τη σωρεία ψεμάτων που αντίκριζε.

Ο κ. Τσώνης συνέστησε στο δήμαρχο Μεσσήνης να είναι μεγαλόψυχος, καλός και να σέβεται τους αγώνες των προκατόχων του, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε να διαβάζει ένα ένα τα έργα στα οποία είχε  αναφερθεί στον απολογισμό του ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι τα περισσότερα είναι ψέματα, ενώ πολλά από τα έργα που ανακοίνωσε ως δικά του ο κ. Αθανασόπουλος ανήκουν στον ίδιο.

Όσο περνούσε η ώρα η ένταση μεγάλωνε, με τον κ. Αθανασόπουλο να έχει διάθεση διαλόγου και, μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσώνη στο γραφείο του, για να του δείξει όσα υποστήριζε, κάτι που εξόργισε τον τέως δήμαρχο.

Μάλιστα, κάποια στιγμή μέλη της πλειοψηφίας άρχισαν να απαντούν στον κ. Τσώνη, με τις δύο πλευρές να πλησιάζουν απειλητικά μέσα στο αμφιθέατρο, με τους ψυχραιμότερους να τους χωρίζουν.

Ύστερα από μισή ώρα έντασης και αφού ηρέμησαν λίγο τα πράγματα, ο Τάσος Τσερπές πήρε το λόγο. Όπως ανέφερε, αυτή η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον αναγκάζει να αποχωρήσει, αυτός και η ομάδα του, ενώ μαζί με τους παραπάνω έφυγε και ο Γιώργος Τσώνης.

Στην αίθουσα, εκτός από τα μέλη της πλειοψηφίας, έμειναν οι Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και Γιάννης Λάσκαρης, που ζήτησαν να γίνονται έργα στο Δήμο, ασχέτως του ποια Δημοτική Αρχή τα κάνει, ενώ συνέστησαν ηρεμία.

Μετά τα παραπάνω ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που ήταν 9 στο σύνολο, και υπερψηφίστηκαν, χωρίς καν να συζητηθούν, σε μερικά μόλις λεπτά!
Π.Μπ.