Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η Ελένη Αλειφέρη πίσω από την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η Ελένη Αλειφέρη πίσω από την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Εντύπωση στο πανελλήνιο έκανε πριν από μερικές μέρες η ανακοίνωση τηςΟΕΝΓΕ για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Χθες η διοικήτρια του Ιδρύματος, Ελένη Αλειφέρη, θέλησε να δώσει μιαν απάντηση σε όσα γράφηκαν, ενώ ξεκαθάρισε ότι πίσω από αυτά υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Όπως είπε αρχικά η κα Ελένη Αλειφέρη, θα σχολιάσει ελάχιστα πράγματα από την ανακοίνωση, αφού στο σύνολό της την εικόνα του νοσοκομείου έχει αξιολογήσει η κοινωνία. Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, σχολίασε, που υποτίθεται ότι στηρίχτηκε σε απόφαση γενικής συνέλευσης δείχνει ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι τραγική και πολύ περισσότερο σε θέματα στελέχωσης, ενώ υπήρχε ιδιαίτερη αναφορά, με εκφράσεις που δεν τιμούν συνδικαλιστές, στις συνθήκες νοσηλείας στην Κλινική Covid-19 κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Για τα θέματα στελέχωσης, η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι αρκεί η πρώτη παραδοχή της ΟΕΝΓΕ, ότι το 80% είναι καλυμμένο από ειδικευμένους ιατρούς, με την ίδια να προσθέτει ότι αυτή τη χρονιά έγινε η προκήρυξη 25 θέσεων μόνιμων ιατρών για το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επίσης, αφού ανέφερε ότι οι συνδικαλιστές, οι πολίτες, οι ιατροί, η διοίκηση του Νοσοκομείου κ.λπ. έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν περισσότερη στελέχωση, πρόσθεσε ότι έχουν γραφεί ανακρίβειες, με την ΟΕΝΓΕ να μην έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του νοσοκομείου για να διασταυρώσει κάποια στοιχεία.

Σε άλλο σημείο του περιεχομένου της ανακοίνωσης, με αναφορές σε άθλιες συνθήκες νοσηλείας στην Κλινική Covid-19 και με ιδιαίτερη αναφορά στη σίτιση και την επάρκεια του οξυγόνου, η κα Αλειφέρη δήλωσε απερίφραστα ότι αυτά αποτελούν ασύστολα ψεύδη και κακοήθη. Όπως τόνισε, είναι προσβολή για το σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά κυρίως ύβρη στο πρόσωπο του εκλιπόντος διευθυντή Νίκου Γραμματικόπουλου.

Η γενική συνέλευση των ιατρών και η κλήση για εξηγήσεις
Η ίδια πρόσθεσε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παραπάνω να αποτελούν συμπεράσματα γενικής συνέλευσης ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η δε διοίκηση ρώτησε τους ιατρούς που συμμετείχαν στη συνέλευση – συνάντηση και κανείς δεν αναφέρθηκε με αυτούς τους χαρακτηρισμούς και τις διαπιστώσεις.

Σε ερώτηση για το αν έχει καλέσει σε απολογία ιατρούς, η κα Αλειφέρη απάντησε αρνητικά, απλά ρώτησε τους ιατρούς αν υπάρχει απόφαση γ.σ. που πιστοποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ.

Η επίσκεψη ελέγχου
Στο μεταξύ, η κα Αλειφέρη έκανε γνωστό ότι στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο βρέθηκαν μέλη του Οργανισμού Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας για τον Τομέα της Υγείας, κάτι που προφανώς τα μέλη της ΟΕΝΓΕ  δεν ήξεραν.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία του Οργανισμού, όπως είπε, έλεγξε τη λειτουργία του νοσοκομείου, ιδιαιτέρως για το θέμα Covid, με το πόρισμα να μην επιβεβαιώνει όσα ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ.

Όσο για τα συμπεράσματα του κλιμακίου, είχε διορθωτικές διαπιστώσεις σε διάφορα θέματα, αλλά όχι για θέματα που αφορούν στην Κλινική Covid-19.

Αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό
Κλείνοντας το όλο θέμα η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και οι εργαζόμενοι, δε θα απολογηθούν για τα αποκυήματα της φαντασίας ή την επιθυμία κάποιων που είναι λιγότεροι από το δείκτη του ενός χεριού του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Δήλωσε δε σίγουρη ότι το όλο ζήτημα ξεκίνησε από πολιτική σκοπιμότητα, αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε ηθικό, αφού γίνεται αναφορά μέχρι και στο πρόσωπο του διευθυντή Γραμματικόπουλου, για να συμπληρώσει πως υπάρχουν αποδείξεις περί των αντιθέτων από όσα  αναγράφει η ανακοίνωση.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση