Συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές

Συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του εθελοντικού φορέα «Κάθε Βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε» σχετικά με τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές.

Το περασμένο Σάββατο τα βιβλία και τα σχολικά είδη, που με τόση αγάπη προσφέρθηκαν, ξεκίνησαν το “ταξίδι” τους, για να φτάσουν στα χέρια των παιδιών στις πυρόπληκτες περιοχές Μεσσηνίας, Ηλείας και Εύβοιας.

Η δράση πλαισιώθηκε από την εκδήλωση: “Βιβλίο – Ένα ταξίδι που μας ανταμώνει…”, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τις εκπροσώπους του Φορέα, Ελευθερία Χαλίλι, Δήμητρα Δημοπούλου, Θεοδώρα Γαλάνη και Ευσταθία Αντωνοπούλου:

“Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους τις Εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη», τις Εκδόσεις «Καλλίεργον», τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Μπάμπαλη-Ταβουλάρη», την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, το Γυμνάσιο-Λύκειο Καρδαμύλης και, φυσικά, όλους εσάς που με ιδιωτική πρωτοβουλία και θετική διάθεση προσφέρατε ώστε όλοι μαζί, από κοινού, να χαρίσουμε στα παιδιά αυτά ξανά την ελπίδα και τα όνειρα μέσα από τα βιβλία.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Μπάμπαλη, τη φιλόλογο – συγγραφέα και πρόεδρο της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, τη συγγραφέα και δικηγόρο Καλαμάτας Παναγιώτα Φλεβάρη, την εκπαιδευτικό συγγραφέα Φίλη Ντόγκα, την επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Αγγελική Ρουμελιώτου, που αγκάλιασαν και μετέτρεψαν το εθελοντικό εγχείρημα «Κάθε Βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε», σε μια τεράστια δράση αγάπης κι ενσυναίσθησης.

Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κοινωνική επιχειρηματία Νέλλη Κουβελάκη, που στέκεται αρωγός στις κοινωνικές μας δράσεις, μετατρέποντας το κάθε εγχείρημα σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καλαμάτας και τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου, τη «Φάος» Κοιν.Σ.Επ., για τη δυνατότητα χρήσης του πολυχώρου «House By Phaos», τον κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου για την «UNESCO Πειραιώς και Νήσων και International Action Art» και την κυρία Σοφία Χαράκοπου, ιδιοκτήτρια του «Resolution», που μας παραχώρησαν τους χώρους τους για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών και των βιβλίων στην Αθήνα.

Όλοι εμείς νιώθουμε ευγνωμοσύνη που η συνολική μας δράση όσο και η εκδήλωση «Βιβλίο- ένα ταξίδι που μας ανταμώνει…» στολίστηκε από το σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη και την εν-συναισθητική σας στάση, για να σταθούμε όλοι μαζί αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών στις πυρόπληκτες περιοχές, να μη σταματήσουν να ονειρεύονται το μέλλον!”.