Σύλλογος Γυναικών Μάνης: Προσβλητική η αναπαράστασή μας στο σίριαλ «Η Γη της Ελιάς»

Σύλλογος Γυναικών Μάνης: Προσβλητική η αναπαράστασή μας στο σίριαλ «Η Γη της Ελιάς»

Για το σίριαλ «Η Γη της Ελιάς» διαμαρτύρεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης, κάνοντας λόγο για «προσβολή» προς τους Μανιάτες και, κυρίως, τις Μανιάτισσες.

Αναλυτικά στη διαμαρτυρία, που κοινοποιείται σε αρμοδίους και Μανιάτικους Συλλόγους, σημειώνεται: «Κατόπιν διαμαρτυριών από τηλεθεατές και μέλη του Συλλόγου μας που παρακολούθησαν το σίριαλ “Η Γη της Ελιάς”, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.

Το σίριαλ, του οποίου μόνο κάποια γυρίσματα γίνονται σε Αρεόπολη- Οίτυλο- Λιμένι- Καρδαμύλη και όλο βασικά στην Κύπρο, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή, αλλά το μόνο που κάνει είναι “προσβολή για τους Μανιάτες και, κυρίως, τις Μανιάτισσες”.

Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Μάνης. Χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δεν αντιπροσωπεύει την ντοπιολαλιά και χαρακτηριστικές μανιάτικες λέξεις. Οι φόνοι, οι υποτιθέμενες βεντέτες, ανόητες απαγωγές, και κατάρες που ούτε παλαιότερα και, κυρίως, τώρα, ούτε καν υπάρχουν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που τον παρουσιάζουν σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους.

Ακόμα και οι βεντέτες που υπήρχαν σε παλαιότερους χρόνους ήταν τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού, η Μανιάτισσα συμμετέχουσα ηθοποιός, η ηθοποιός κάποτε “το κορίτσι της Μάνης”, τι γνώμη έχουν για όλα αυτά;

Μπορεί να δείχνουν κάποια από τα ωραία μέρη της Μάνης, αλλά συγχρόνως αποτελεί ντροπή και προσβολή για τους υπερήφανους Μανιάτισσες- Μανιάτες.

Σεβασμό στη Μάνη – την ιστορία – το χαρακτήρα των Μανιατών & Μανιατισσών».