Συνεχίζεται η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Συνεχίζεται η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τιμητική εκδήλωση για τους Γάλλους θανόντες από θέρμες

Στην τιμητική εκδήλωση για τους θανόντες από θέρμες στη Γιάλοβα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στη Μεσσηνία και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, με αφορμή την 194η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Κατά την άφιξη της Προέδρου στο μνημείο των 915 θανόντων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Γιάλοβας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γαλλικό αυτό στράτευμα, που κατέφθασε στις 17 Αυγούστου του 1827 με επικεφαλής τον Μαιζών στις πελοποννησιακές ακρογιαλιές, όπου και διαδραμάτισε τον ειρηνευτικό χαρακτήρα που απαιτούνταν σε μια δύσκολη περίοδο σαν κι εκείνη.

Ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σγράπας.

Της Χριστίνας Μανδρώνη


Η ΠτΔ στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σγράπας
Το Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας στη Γιάλοβα επισκέφθηκε επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.

Την Πρόεδρο υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος, πανοσιολ. αρχιμ. Ειρηναίος Γκουγκούνης, ο οποίος και την ξενάγησε. Ακολούθως, η θεολόγος – φιλόλογος, Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, παρουσίασε το ιστορικό της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, όπως και του Προσκυνήματος.

Επαμεινώνδας Μανδρώνης