Συνεχίζεται και σήμερα το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που ρίχνει αυλαία την Κυριακή

Συνεχίζεται και σήμερα το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που ρίχνει αυλαία την Κυριακή

Δυναμικά, με κατά μέσο όρο έξι παραστάσεις την ημέρα, προχώρησε έως τώρα το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και σήμερα Παρασκευή έχει δύο παραστάσεις για σχολεία το πρωί και άλλες δύο για το κοινό.

Συγκεκριμένα:

-στις 10.00, στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, η παράσταση “Βιολέτα” από την ομάδα Koutourou puppetry, ηλικία θεατών 4+. Είναι η ιστορία μιας μπαλαρίνας.

-στις 11.00, στο Εργατικό Κέντρο, η υπέροχη παράσταση “Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα” από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, ηλικία 4+

-στις 18.00, στο Εργατικό Κέντρο, η παράσταση “Λαμπίκο” από την ομάδα ΤΡΑΜΠΑΛΑ. Θέατρο αντικειμένων, ηλικία θεατών 4+.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις που δόθηκαν δωρεάν στο Ειδικό Σχολείο, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στα Ακοβίτικα και προχθές το πρωί στο “Περιβόλι της Γιαγιάς”. Εκεί, ο υπέροχος κήπος γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, που παρακολούθησαν από την ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ την παράσταση “Ο φίλος μου ο Τόμπυ” , ένα έργο για το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη.

Επίσης, ολοκληρώθηκε και το εργαστήριο “εισαγωγή στη θεατρική μαριονέτα” κατασκευάζοντας μικρά φαντασματάκια.

Όλες αυτές τις μέρες δεκάδες κουκλοπαίκτες επισκέπτονται την πόλη για να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, παίρνουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους και φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις και εμπειρίες, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη φορά.

Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ, μετά την παράσταση του θεάτρου Σκιών Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου, στο Πνευματικό Κέντρο. Θα ακολουθήσει δε ένα μικρό βίντεο από όλες τις παραστάσεις και ένα μουσικό φινάλε από καλλιτέχνες.