Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις  στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό

Έργα που αφορούν ασφαλτοστρώσεις δρόμων της Μεσσηνίας εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε και σε οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι συνεχίζεται το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην εθνική οδό Τσακώνας – Καλού Νερού με ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον κόμβο της Καλλιρρόης, στο Βασιλικό, στον κόμβο Δωρίου και στο Γλυκορρίζι. Ο δε προγραμματισμός που έχει γίνει προβλέπει να ασφαλτοστρωθεί και ο κόμβος του Κοπανακίου.

Ασφαλτοστρώσεις
Επίσης, ανέφερε ότι υλοποιείται και το έργο «Συντήρηση-Βελτίωση 7ης Επ. Οδού (Τμήμα Κάτω Μέλπεια- Στάσιμο- όρια Νομού Ηλείας)», προϋπολογισμού 460.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΚΑΠ.

Έχει προχωρήσει ακόμη η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από τη Μέλπεια έως τη Διμάνδρα, ενώ ασφαλτοστρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο τμήμα Πέτρα -Νέδα – Αμπελιώνα – Άγιος Σώστης.

Τέλος, ασφαλτοστρώσεις έχουν γίνει και στο τμήμα Διαβολίτσι – Κεντρικό.

Στο μεταξύ, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν τα πρακτικά των διαγωνισμών για τα εξής έργα:

-«Αποκατάσταση βλαβών σε ασφαλτοτάπητα και τεχνικά της 9ης Εθνικής  Οδού Χώρα– Γαργαλιάνοι και 3ης και 10ης Επ. Οδού Χώρα – Καζάρμα», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Αφορά στην υλοποίηση ασφαλτοστρώσεων και τεχνικών έργων στα τμήματα Χώρα – Γαργαλιάνοι και Χώρα – Καζάρμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

-«Αποκατάσταση πρόσβασης σε αρχαιολογικά μνημεία στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης», προϋπολογισμού 99.839,46 ευρώ. Αφορά έργο βελτίωσης της πρόσβασης προς Μοναστήρια του Δήμου Δυτικής Μάνης και συγκεκριμένα προς την Ιερά Μονή της Παναγίας Χελμού, την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Κοινότητας Κέντρου και το Μοναστήρι Αγίου Γεώργιου του Πεταλωτή στην Κοινότητα Αλτομιρών

-«Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στο δημοτικό γήπεδο Βαλύρας και στο δημοτικό γήπεδο Άγιου Νικολάου Μπούκας στο Δήμο Μεσσήνης», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην προμήθεια κερκίδων 145 θέσεων με πλαστικό σταθερό κάθισμα, για τα γήπεδα Βαλύρας και Αγίου Νικολάου Μπούκας του Δήμου Μεσσήνης, με στόχο τα γήπεδα να μπορούν να φιλοξενήσουν θεατές κατά τις αθλητικές εκδηλώσεις. Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Μεσσήνης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ.

Δημοπρατήσεις
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους διακήρυξης και συγκροτήθηκαν οι επιτροπές διαγωνισμού για τα εξής έργα:

-«Συντήρηση της 1ης Επαρχ. Οδού (τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο -προσήλιο)»,  προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο αφορά εργασίες ασφαλτοστρώσεων, τεχνικών έργων (επενδεδυμένη τάφρος κ.λπ.), οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο τμήμα Κάμπος – Σταυροπήγιο – Προσήλιο και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

-«Συντήρηση-βελτίωση ασφάλειας 9ης οδού (τμήμα Καλαμάκι- Κορώνη)», προϋπολογισμού 1.028.731 ευρώ. Αφορά εργασίες ασφαλτοστρώσεων, τεχνικών έργων, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ Μεσσηνίας.

Τέλος, εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για την κατασκευή του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι». Με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου προκύπτει ότι μετά τη μέση έκπτωση της εργολαβίας, σε ποσοστό 46,17%, το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.762.497,30 ευρώ με ΦΠΑ.

Της Βίκυς Βετουλάκη