Θ. Βασιλόπουλος-Olympia Forum: “Συνεχείς προσπάθειες το πρόβλημα διαχείρισης των αποβλήτων”

Θ. Βασιλόπουλος-Olympia Forum: “Συνεχείς προσπάθειες το πρόβλημα διαχείρισης των αποβλήτων”

Στη συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση – Η πρόκληση της διαχείρισης αποβλήτων», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο του Olympia Forum II, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετέσχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στη συζήτηση, επίσης, έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος και η επικεφαλής της Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, Λένα Μπέλση, ενώ το συντονισμό είχε η δημοσιογράφος της ORT TV, Πέλυ Μπεβούδα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, μίλησε για τις προσπάθειες που σε επίπεδο Δήμου έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την κεντρική διαχείριση που έχει λάβει πορεία υλοποίησης μέσω του έργου ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του ως προς την ανάπτυξη όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης με στόχο τη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων.

Νωρίτερα ο κ. Γραφάκος είχε σημειώσει ότι ανοίγει από το ΕΣΠΑ και ένα πρόγραμμα για να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι, αρχές του χρόνου, για τη δημιουργία κέντρων επαναχρησιμοποίησης υλικού, ενώ -μεταξύ άλλων- γνωστοποίησε την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ως βασική τομή θα έχει το «πληρώνω όσο πετάω».