Τρεις περιπτώσεις απάτης εξιχνιάσθηκαν στη Μεσσηνία

Τρεις περιπτώσεις απάτης εξιχνιάσθηκαν στη Μεσσηνία

Τρεις περιπτώσεις απάτης που έγιναν στη Μεσσηνία από το Μάρτιο έως και τις προηγούμενες ημέρες, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας. Όλες είχαν στόχο τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, ενώ στις δύο περιπτώσεις οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν δικογραφίες για απάτη σε βάρος 23χρονου, 42χρονης και 47χρονου.

Απόπειρα απάτης

Η πρώτη περίπτωση απάτης καταγράφηκε στις 10 Μαρτίου με δράστη, όπως αποδείχθηκε, έναν 23χρονο από την Χαλκίδα. Ειδικότερα, ένας 37χρονος από τη Μεσσηνία ανήρτησε αγγελία σε σελίδα πώλησης οχημάτων στο ίντερνετ για την πώληση ενός αυτοκινήτου. Μαζί του επικοινώνησε ο δράστης και του είπε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το όχημα. Συμφώνησαν σε μια προκαταβολή 200 ευρώ και του ζήτησε να γίνει μέσω e-banking. Κατά τη διαδικασία, ο δράστης έδωσε στον 37χρονο έναν κωδικό ζητώντας του να τον καταχωρίσει στο δικό του e-banking. Ευτυχώς ο 37χρονος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και σταμάτησε τη διαδικασία χωρίς να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

Τους πήραν χρήματα

Η δεύτερη περίπτωση συνέβη  στις 12 Ιουλίου σε βάρος ενός 44χρονου ιχθυοπώλη. Μαζί του επικοινώνησε ένα άντρας, ο οποίος παρουσιάσθηκε ως ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους που πωλούσε ψάρια. Για την αγορά ψαριών του ζήτησε το ποσό των 200 ευρώ, τα οποία κατάφερε τελικά να του αποσπάσει. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορείται μια 42χρονη από την Κομοτηνή.

Τέλος, στις 21 Σεπτεμβρίου ένας 47χρονος από την Αθήνα είχε βάλει αγγελία στο ίντερνετ ότι πουλάει έναν μεταχειρισμένο κινητήρα δικύκλου. Θύμα του έπεσε ένας 56χρονος, τον οποίο έπεισε και του κατέβαλε 130 ευρώ, χωρίς βέβαια ποτέ ο τελευταίος να παραλάβει τον κινητήρα.

Β.Β.