«Ξαναζωντανεύει» από «καραμπόλα» το κτήριο «Παπαφλέσσα»

«Ξαναζωντανεύει» από «καραμπόλα» το κτήριο «Παπαφλέσσα»

Στο κτήριο της παλαιάς σχολής «Παπαφλέσσα», στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών, θα μετακομίσει η πλειονότητα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο Διοικητήριο, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 1-1,5 χρόνο.

Όπως διευκρίνισε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, εξετάζεται να χρησιμοποιηθεί προσωρινά και το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου (αφού διαμορφωθεί κατάλληλα) για τη στέγαση κάποιων υπηρεσιών, ενώ οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που επίσης βρίσκονται στο Διοικητηρίου, να μεταστεγασθούν προσωρινά στο κτήριο που στεγαζόταν το ΤΕΙ στο Ασπρόχωμα.

Συντήρηση κτηρίου «Παπαφλέσσα»
Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο και τους θεματικούς ομολόγους του, Βασίλη Καπέλιο και Ανδρέα Τσουκαλά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Για το σκοπό αυτό προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (καθώς του ανήκει το κτήριο «Παπαφλέσσα»), ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η δημοπράτηση της ανακαίνισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. -έργο με προϋπολογισμό 10,7 εκ ευρώ, το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να έχει ξεκινήσει πριν από το τέλος του φετινού χρόνου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία επιφορτίστηκε με το έργο της διευθέτησης των χώρων στην πρώην σχολή «Παπαφλέσσα», στο κτήριο της οποίας θα εκτελεστούν από πλευράς Περιφέρειας εργασίες πλήρους συντήρησης.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τη φιλοξενία συγκεκριμένων δομών της Περιφερειακής Ενότητας στις παλαιές εγκαταστάσεις της ΥΕΒ -στην οδό Λακωνικής- καθώς και στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ενώ υπάρχει προσανατολισμός οι Διευθύνσεις Παιδείας να μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα.

Και στο ¨αμφιθέατρο
Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε χθες σε δηλώσεις του ότι εξετάσθηκαν όλα τα διαθέσιμα ακίνητα δημοσίου χαρακτήρα, ενώ δεν επελέγη ο χώρος του 9ου Συντάγματος, καθώς θα υπήρχε δυσκολία πρόσβασης από τους πολίτες. «Αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες και καλύτερες προοπτικές είναι αυτό του Επιμελητηρίου, η παλιά σχολή “Παπαφλέσσα”. Είναι ένα κτήριο σε κεντρικό σημείο και εύκολης πρόσβασης. Γίνεται μία προσπάθεια μέσω Αναπτυξιακής Εταιρείας να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι μελέτες και οι επισκευές στο συγκεκριμένο κτήριο και κυρίως το θέμα της δομημένης καλωδίωσης, καθώς είναι αυτή που θα έχει το μεγαλύτερο κόστος. Οι υπόλοιπες εργασίες θα γίνουν πολύ γρήγορα», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Διευκρίνισε, δε, ότι η μετακίνηση των υπηρεσιών είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες στο Διοικητήριο.

«Με το κτήριο της παλιάς σχολής “Παπαφλέσσα” και ενδεχομένως, αν χρειαστεί, το αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το σύνολο των αναγκών. Κρατάω μία επιφύλαξη για το θέμα της μετακίνησης των εκπαιδευτικών που στεγάζονται σε αυτό το κτήριο. Γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθούν στα κτήρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο παλιό ΤΕΙ στο Ασπρόχωμα, εγκαθιστώντας από την πλευρά μας τη δομημένη καλωδίωση. Μένει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ περιφερειάρχη και πρύτανη», κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη