ΥΠΑΑΤ: Αν δώσουμε ενίσχυση σε σταφιδοπαραγωγούς, οι τιμές θα πέσουν κι άλλο

ΥΠΑΑΤ: Αν δώσουμε ενίσχυση σε σταφιδοπαραγωγούς, οι τιμές θα πέσουν κι άλλο

«Η ανοιχτή τιμή είναι σε βάρος του παραγωγού και είναι πολύ χαμηλή. Αν λοιπόν έρθει το υπουργείο αυτήν τη στιγμή και πει ότι εμείς θα σας δώσουμε τόσα χρήματα, θα πάει παρακάτω αυτή η τιμή και το ξέρετε και εσείς, διότι ο έμπορος θα πει: Θα τα πάρετε από το υπουργείο, θα σας τα δώσει το κράτος και το υπουργείο. Δε θα επιτρέψουμε, λοιπόν, να αφήσουμε τους παραγωγούς να πιεστούν ακόμα περισσότερο κάνοντας μια τέτοια πολιτική, έτσι όπως προσπαθείτε εσείς να μας ωθήσετε», τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

«Σε σχέση με τα μέτρα περιορισμού, της ενίσχυσης έπειτα από έγκριση από την Ευρώπη -τα μέτρα λόγω της πανδημίας- θυμίζω και σε εσάς, και το ξέρουν και όλοι όσοι ζουν σ’ αυτή τη χώρα, ότι από την περασμένη άνοιξη οι εξαγωγές μας διεξάγονται κανονικά και όχι μόνο στη σταφίδα, αλλά σε όλα τα προϊόντα τα οποία έχουμε στη χώρα. Άρα, το επιχείρημα της μη διάθεσης λόγω διοικητικών μέτρων περιορισμού της κίνησης καταλαβαίνετε ότι έχουμε μια αδυναμία να το τεκμηριώσουμε», πρόσθεσε ο Γιώργος Στύλιος.

«Θέλω πάντως να γνωρίζετε και εσείς, κύριε Κατρίνη, πως η κυβέρνηση το έχει δηλώσει και μέσω του υπουργού και από εμένα ότι πάντοτε βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα παραγωγό και θα προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, όλα τα επιτρεπτά μέσα, ό,τι προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ εάν υπήρχαν καταστροφές ή από άλλο κανονιστικό πλαίσιο και να στηρίζει τους παραγωγούς.

Σε κάθε περίπτωση για τα προγράμματα που αναφερθήκατε με τα υπόλοιπα υπουργεία είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους. Ξέρετε ότι δεν είναι τόσο απλό. Προσπαθούμε να στηρίξουμε όντως τους παραγωγούς δίνοντας διέξοδο μέσα από προγράμματα από το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας και τα υπόλοιπα υπουργεία», κατέληξε ο υφυπουργός.