Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τη μετάθεση των ευθυνών της στις πλάτες άλλων»

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τη μετάθεση των ευθυνών της στις πλάτες άλλων»

«Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τη

μετάθεση των ευθυνών της στις πλάτες άλλων» σχολιάζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνει: «Αφού αδράνησε για μήνες, η κυβέρνηση μετακυλίει τώρα την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας στους επιχειρηματίες και εργαζομένους στην εστίαση και το λιανεμπόριο.

Στη σημερινή του (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με εκπροσώπους των δύο κλάδων, ο κ. Μητσοτάκης τούς έψεξε ότι μια δική τους αμέλεια αρκεί για να στιγματιστούν οι επιχειρήσεις τους ως εστίες υπέρ μετάδοσης του κορωνοϊού. Και όχι μόνο αυτό. Αγνόησε τα δίκαια αιτήματά τους για οικονομική στήριξη εν όψει των νέων μέτρων, με τη δικαιολογία ότι τα δύσκολα στην οικονομία πέρασαν. Αυτό το έχει πει επανειλημμένως. Η πραγματικότητα, όμως, συνεχίζει να τον διαψεύδει: τα κρούσματα αυξάνονται και η πραγματική οικονομία είναι σε οριακή κατάσταση.

Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να σταματήσει τη μετάθεση των ευθυνών της στις πλάτες άλλων. Αλλιώς η χώρα μας θα συνεχίσει να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και στην οικονομία».