Αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών από την Κένυα στην Καλαμάτα

Αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών  και επιχειρηματιών από την Κένυα στην Καλαμάτα

Πολυμελής αντιπροσωπεία κυβερνητών/περιφερειαρχών από την Κένυα, καθώς και επιχειρηματιών από τη χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής, επισκέπτεται την Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο 3 με 5 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, χθες η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Καλαμάτα, όπου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Μεσσηνίας, ξεναγήθηκε στην Κεντρική Αγορά και το Ιστορικό Κέντρο.

Στη συνέχεια, στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, με τη φροντίδα της Ένωσης Μεσσηνίας, τα μέλη της αντιπροσωπείας δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και προϊόντα της Μεσσηνίας. Το μεσημέρι επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση “Ελλάδα – Κένυα: ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, πολιτισμού”, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Σήμερα η αντιπροσωπεία της αφρικανικής χώρας θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, διοργανώνουν στις 5.00 το απόγευμα ανάλογη εκδήλωση στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Τις επόμενες μέρες η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Αργολίδα, την Αρκαδία και την Κορινθία.