Δ.Σ. Τριφυλίας: Της… «κεραίας» έγινε για τον παράνομο αναμεταδότη στα Φιλιατρά

Δ.Σ. Τριφυλίας: Της… «κεραίας» έγινε για τον  παράνομο αναμεταδότη στα Φιλιατρά

Της… «κεραίας» έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το απόγευμα της Παρασκευής για τον παράνομο αναμεταδότη που, όπως έχει κάνει ο ίδιος γνωστός, εγκαταστάθηκε από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, και για τον οποίο ενημέρωσε ότι είναι παράνομος και γι’ αυτό θα παύσει η λειτουργία του, «διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα έχω ευθύνες, τόσο προσωπικά όσο και ως δήμαρχος», όπως επί λέξει έγραψε ο κ. Λεβεντάκης σε ενημερωτική επιστολή του στο facebook στις 26 Οκτωβρίου.

Στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 9.49 π.μ. δημοσιεύθηκε στο facebook ενημερωτική επιστολή του κ. Λεβεντάκη στην οποία αναγράφεται: «Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Φιλιατρινές και Φιλιατρινοί, στις κάτωθι φωτογραφίες απεικονίζεται ο σταθμός αναμετάδοσης, που είχε δημιουργηθεί στα Φιλιατρά, προκειμένου να αποκατασταθεί το σήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες, στην περιοχή μας και να σταματήσει η ταλαιπωρία σας, που μετρούσε έξι και πλέον έτη. Το οικονομικό βάρος, για τις εργασίες και τα απαραίτητα μηχανήματα του σταθμού αυτού, το οποίο έφτασε τις δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000,00 ευρώ), είχα επωμιστεί προσωπικά, καθότι αυτό δε μπορούσε να καλυφθεί από κάποιο κονδύλι του Δήμου.

Με την πραγμάτωσή του δε, είχε υλοποιηθεί ακόμα μία προεκλογικη δέσμευσή μου προς εσάς. Σήμερα, με μεγάλη μου στενοχώρια, σας ενημερώνω για τα εξής: Από τον, εν λόγω, σταθμό αναμετάδοσης πρέπει να αφαιρεθούν, άμεσα, τα μηχανήματα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ (Ε.Ε.Τ.Τ.), το οποίο μου κοινοποιήθηκε, καθότι η ενέργεια αυτή (της δημιουργίας του) ήταν παράνομη (κάτι που εγώ, φυσικά, δε γνώριζα… γι’ αυτό και ζητώ “συγγνώμη”) και, ως εκ τούτου, να παύσει, αναγκαστικά, η λειτουργία του. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα έχω ευθύνες τόσο προσωπικά όσο και ως δήμαρχος.

Όπως καταλαβαίνετε, είχα την υποχρέωση να σας ενημερώσω για όλα αυτά και γιατί σε λίγες ώρες δε θα έχετε σήμα στους δέκτες σας, αλλά και γιατί οφείλω να σεβαστώ τις παραπάνω υποδείξεις του Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ (Ε.Ε.Τ.Τ.). Και κάτι τελευταίο… Ένα μεγάλο “μπράβο”, από όλους τους Φιλιατρινούς, αξίζει σε κάποιους “γνωστούς άγνωστους” συμπολίτες μας, που φρόντισαν, με καταγγελία, να “ενημερώσουν” την άνω υπηρεσία, για τη δημιουργία του σταθμού αναμετάδοσης, με όλα τα επακόλουθα αυτής τους της πράξης.

Αν μη τι άλλο, απέδειξαν για ακόμα μία φορά, το ενδιαφέρον, όπως και την αγάπη τους, για τον τόπο μας. Αλλά να γνωρίζουν ετούτο… “Τα εμπόδια υπάρχουν, για να τα ξεπερνάμε!” Γι’ αυτό, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…». Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δύο δημοσιεύσεις του κ. Λεβεντάκη στο facebook για την τοποθέτηση του αναμεταδότη – με φωτογραφίες – στις 23 Μαΐου 2021 και στις 29 Μαΐου 2021.

Προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας την Παρασκευή το απόγευμα ο Γιάννης Μερκούρης είπε σχετικά: «Έχει δημιουργηθεί πάλι θέμα με τον αναμεταδότη στα Φιλιατρά. Είναι ενέργειες αυτές οι οποίες εκθέτουν και τον ίδιο το δήμαρχο και το Δήμο. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο κ. δήμαρχος, αν θέλει να κάνει δωρεά, που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει τον αναμεταδότη, οφείλει να έρθει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, την καθ’ ύλην αρμόδια, και να πει ότι “εγώ θέλω να κάνω δωρεά έναν αναμεταδότη”. Να ασχοληθεί η Τεχνική Υπηρεσία να κάνει τις τεχνικές προδιαγραφές, να οριοθετήσει πού θα τοποθετηθεί αυτός ο αναμεταδότης και να μη φτάνουμε σ’ αυτά τα σημεία που φτάνουμε και γελοιοποιούμαστε όλοι».

Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς, αφού είπε ότι συμφωνεί με το θέμα που έβαλε ο κ. Μερκούρης (σ.σ. την τοποθέτηση Νίκα για το δρόμο Αρχαία Ολυμπία – Μεγαλόπολη – Λεύκτρο με παραπομπή στις καλένδες του άξονα Πύργος μέχρι Μεσσηνία και δη του τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα και το θέμα του αναμεταδότη), τόνισε: «Επιπροσθέτως, θα ήθελα να είναι και ο κ. δήμαρχος εδώ, διότι ακούγονται και γράφονται πράγματα, επειδή μπαίνει λάσπη στον ανεμιστήρα παντού αυτό δεν είναι σωστό. Εάν έχει κάτι (σ.σ. ο δήμαρχος), να το πει, να το δηλώσει επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν υπάρχουν κάποιοι που καταγγέλλουν, αν υπάρχει κάποιοι που δουλεύουν εις βάρος του Δήμου, εις βάρος των δημοτών, αυτό, νομίζω, δεν το θέλει κανείς μέσα απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν πρέπει να αφήνονται σκιές προς όλες τις κατευθύνσεις».

Τοποθετούμενος ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος, είπε: «Εγκαλέσατε το δήμαρχο γιατί με δικά του χρήματα εγκατέστησε κεραίες για να βελτιώσει την απόδοση του σήματος», με τον κ. Μερκούρη να παρεμβαίνει λέγοντάς του: «Δηλαδή αυτό που έγινε σου άρεσε; Πες μου αν σου άρεσε, με το χέρι στην καρδιά, αυτό που έγινε (σ.σ. η ενημερωτική επιστολή του δημάρχου για παρανομία που δε γνώριζε, “συγγνώμη” που ζήτησε, απομάκρυνση μηχανημάτων τα οποία έγραψε πως πλήρωσε ο ίδιος 18.000 ευρώ και έωλες κατηγορίες για καταγγελίες) με τον αναμεταδότη;» και τον κ. Μπακούρο να του απαντά «γιατί δε μου άρεσε;» και τον Ευάγγελο Κοροβίλα να σημειώνει με έμφαση: «Για ελάτε να ακούσετε τα παράπονα που υπάρχουν από τον κόσμο»…