Δικάσθηκε 33χρονος Ρομά για το επεισόδιο στο Κ.Υ. Μελιγαλά

Δικάσθηκε 33χρονος Ρομά  για το επεισόδιο στο Κ.Υ. Μελιγαλά

Ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 59χρονης ιατρού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, δικάσθηκε χθες ο 33χρονος Ρομά που δημιούργησε το επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά την Κυριακή το απόγευμα.
Ο 33χρονος κρίθηκε ένοχος και δικάσθηκε συνολικά σε 8 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Σύλληψη και Αυτόφωρο
Το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν ο 33χρονος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά για πρώτες βοήθειες στη γυναίκα του. Εκεί τον ενημέρωσαν πως πρέπει να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω covid (μάσκα, κ.λπ.) και αντέδρασε έντονα.
Μάλιστα, κάποια στιγμή άρχισε να κλωτσάει την πόρτα και τότε ήταν που κλώτσησε στο κεφάλι μια 59χρονη γιατρό. Ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Κέντρο Υγείας και συνέλαβε τον 33χρονο. Με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, στο οποίο δικάσθηκε χθες.

Προστασία
Για το επεισόδιο, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή υπήρξε κοινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, ζητώντας από την Πολιτεία να παρέμβει και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας του Νομού Μεσσηνίας.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφερόταν:
«Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε με τον τεράστιο φόρτο εργασίας και το μειωμένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, όταν οι ιατροί και νοσηλευτές καλούνται να υπερβάλλουν εαυτόν για να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να προσφέρουν στο συνάνθρωπο, να έχουν να αντιμετωπίσουν και επιθέσεις βίας διακινδυνεύοντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα».

Της Βίκυς Βετουλάκη