Δήμος Καλαμάτας: Παρουσιάζεται ο αφιερωματικός τόμος για το 1821 παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου

Δήμος Καλαμάτας: Παρουσιάζεται ο αφιερωματικός τόμος για το 1821 παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου

Η παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Ιχνηλατώντας τη συμβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής ενδοχώρας στο έπος της ανεξαρτησίας. Σηματωροί και Αγωνιστές του 1821» (Εκδοση Δημου Καλαμάτας 2021) του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Χρήστου, θα γίνει μεθαύριο Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Η εν λόγω έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, επίτιμος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του ΕΚΠΑ, Προκόπης Παυλόπουλος και ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Χρήστου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο θα διαβάσει η πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τη «Δωδεκανησιακή Σουίτα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ενώ η πραγματοποίησή της θα γίνει με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων (αμιγείς χώροι) και σε εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ.