Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Σε ήρεμο κλίμα πέρασε ο προϋπολογισμός

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Σε ήρεμο κλίμα πέρασε ο προϋπολογισμός

Έκκληση Αθανασόπουλου για ενότητα

Δύο απανωτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, με τη δεύτερη να αφορά στην ψήφιση του προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε με την μειοψηφία να καταψηφίζει μέρος του.

Αυτή τη φορά χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων ήταν το σχετικά ήρεμο κλίμα, κάτι που έλειπε από τις προηγούμενες.

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε με ερωτήσεις των μελών της αντιπολίτευσης, με το λόγο πρώτα να παίρνει ο Τάσος Τσερπές, που ζήτησε από το δήμαρχο Μεσσήνης ενημέρωση για τη θέση του όσον αφορά στην κατασκευή του δρόμου Τσακώνα- Καλό Νερό. Επίσης, πρότεινε μείωση δημοτικών τελών σε επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε λέγοντας ότι για το τμήμα Τσακώνα- Καλό Νερό ήδη έχει επικοινωνήσει με τους δημάρχους Καλαμάτας και Τριφυλίας και όπως σχολίασε, όσο θέλουν αυτοί το δρόμο, άλλο τόσο τον θέλει και ο ίδιος, αφού θα βοηθήσει και το Δήμο Μεσσήνης. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν.

Σχετικά με τη μείωση των δημοτικών τελών, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει ήδη σε μια σειρά ελαφρύνσεων για τους επαγγελματίες της εστίασης, ενώ θα συνεχίσει να τους στηρίζει.

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, με πρώτο αυτό της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος για το νέο έτος, με την αντιπολίτευση να εκφράζει την αντίθεσή της, αφού δεν περιλαμβάνει αρκετά έργα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική, τεχνικά έργα, έργα αθλητισμού κ.λπ.

Παίρνοντας το λόγο και απαντώντας στη μειοψηφία, ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και ανταποκρίνεται σε αρκετά προβλήματα των δημοτών, ενώ καλύπτει αρκετές από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Κλείνοντας ζήτησε τη στήριξη της αντιπολίτευσης, ενώ την κάλεσε να ασκεί κριτική σε λάθη που εντοπίζει.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Τσώνης δήλωσε ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος πρέπει να είναι ο μοναδικός δήμαρχος στον κόσμο που δημιουργεί για το νέο έτος τεχνικό πρόγραμμα που θα κατατεθεί το 2023.

Στη δεύτερη συνεδρίαση, όπου μοναδικό θέμα ήταν η «Έγκριση Προϋπολογισμού & Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Μεσσήνης για το έτος 2022», δεν έλειψαν οι διαφωνίες, όμως, όπως ορίζει ο νόμος, μετά τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις Θεοδωρικάκου, ο προϋπολογισμός εγκρίνεται και συντάσσεται ακόμη κι αν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία του Σώματος, εφόσον δεν κατατεθεί εναλλακτική πρόταση.

Η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Μεσσήνης εξέφρασε διαφωνίες, παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, αντιτιθέμενη στο σχέδιο προϋπολογισμού της Δημοτικής Αρχής Αθανασόπουλου, ωστόσο δεν κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για να τεθεί σε ψηφοφορία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει αγώνα για να επιβιώσει, αφού οι χρηματοδοτήσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή είναι μικρές.

Επίσης, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, ενώ εκτίμησε ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη και για το Δήμο Μεσσήνης.
Π.Μπ.