Εκπαιδευτικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Χρυσοχώρι !

Σε σχετική δημοσίευση, το βράδυ της Κυριακής, στο «Χρυσοχώρι Μεσσηνίας» στο facebook αναγράφεται: «Μια μοναδική μέρα ήταν σήμερα για τους κατοίκους του χωριού μας, καθώς εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ειδικά το ενδιαφέρον που έδειξε η νεολαία μας ήταν πολύ σημαντικό και πολύ όμορφο. Μετά όλα αυτά ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρυσοχωρίου Μεσσηνίας, Νάνος Γεώργιος και ο Προοδευτικός Σύλλογος Χρυσοχωριτών Τριφυλίας θέλουν να ευχαριστήσουν τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, Ηλιόπουλο Γεώργιο και Λαμπρόπουλο Δημήτριο, για την επιτυχημένη εκπαίδευση πάνω στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

25 άτομα κάτοικοι του χωριού μας παρακολούθησαν το σεμινάριο με ιδιαίτερο ζήλο, έμαθαν πολύ σημαντικά πράγματα και εκπαιδεύτηκαν σχετικά με τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που διαθέτει ήδη το χωριό μας (δωρεά Ιδρύματος Καρέλια) στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενηλίκων, βρεφών και στο τραύμα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται από το ΕΚΑΒ με την εκπαίδευση πολιτών στην ΚΑΡΠΑ και στις πρώτες βοήθειες, διότι η γνώση σώζει ζωές!! Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου