Επιτυχημένη η επιστημονική διημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στην Καλαμάτα

Επιτυχημένη η επιστημονική διημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στην Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική διημερίδα με θέμα «Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 29 με 30 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο εξετάστηκαν στο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από το κλιμάκιο των πέντε χειρουργών, των δύο κυτταρολόγων και του ενός ακτινολόγου, συνολικά 154 γυναίκες, έγιναν 12 υπερηχοτομογραφήματα, ελήφθησαν τρεις κυτταρολογικές βιοψίες, ενώ έγινε σύσταση σε όλες τις γυναίκες για πραγματοποίηση ετήσιας μαστογραφίας και υπερηχογραφήματος.

Η όλη διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ενώ πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά, έπειτα από πρωτοβουλία του περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιου για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άγγελου Χρονά.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ακόμη η Π.Ε. Μεσσηνίας, η Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Ιπποκράτειο” και ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου “ΞαναρχίΖΩ”.

Κι όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μία εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του μήνα Οκτωβρίου, που είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλους είναι πως η πρόληψη σώζει και ειδικά στον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας η επιστήμη με τις εξετάσεις που έχει μπορεί να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να προλάβουν την ασθένεια και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και έπειτα από αυτήν.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ο βασικότερος παράγοντας για την ίαση των συγκεκριμένων νόσων».