Ερώτηση Λ. Λιάππα για αγορά ποσότητας σταφίδας και διανομή σε μαθητές

Ερώτηση Λ. Λιάππα για αγορά ποσότητας σταφίδας και διανομή σε μαθητές

Αγορά ποσότητας κορινθιακής σταφίδας, για να διανεμηθεί σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων ή στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας, πρότεινε σε ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Λιάππας.

Ο κ. Λιάππας τόνισε ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη διάθεση της περσινής παραγωγής, λόγω της πανδημίας, από τη συνεταιριστική οργάνωση, έχει επιφέρει κατρακύλα στην τιμή της σταφίδας και ως αποτέλεσμα έχει τη συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών της Μεσσηνίας.

Επίσης, επισήμανε ότι με τη διάθεση του προϊόντος σε μαθητές, τους στρέφουμε σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Λιάππας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι διαχειριστικός και διεκπεραιωτικός, καθώς δεν προβλέπει κάτι πρωτοπόρο και ουσιαστικό για την ανάπτυξη των Συνοικιών και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Πώς γίνεται να μιλάμε, αναρωτήθηκε, για ανάπτυξη των Τ.Κ., όταν δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση με τα Τοπικά Συμβούλια. Επίσης, θεωρεί ασήμαντο το ποσό των 1.000 και των 2.000 ευρώ που έχουν να διαχειριστούν οι Τ.Κ. Επισήμανε, δε, την έλλειψη κονδυλίων για την πολιτιστική αποκέντρωση της περιφέρειας.

Τέλος, άσκησε κριτική για τα κονδύλια που διατίθενται για τη σχολική στέγη, την έλλειψη κωδικών για σεμινάρια και ημερίδες για τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων μας, που είναι το λάδι και η ελιά Καλαμών, και για τα ποσά που διατίθενται για την οδοποιία, τα οποία είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου.