Φιλιατρά: «Καταστροφικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στον πεζόδρομο»

Φιλιατρά: «Καταστροφικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στον πεζόδρομο»

«Καταστροφικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στον πεζόδρομο Φιλιατρών» είναι ο θεματικός τίτλος επιστολής της Επιτροπής «Φίλων Πλατείας και Πεζόδρομου Φιλιατρών» προς το δήμαρχο Τριφυλίας, Γεώργιο Λεβεντάκη, τη γενική γραμματέα του Μαρία-Μερόπη Μυλωνά, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνιο Βλάχο και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Αλέξανδρο Κουτρουμπή, η οποία χθες κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας με αριθμό 14442/8-11-21.

Η επιστολή κοινοποιείται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτη Κατσίβελα, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτη Τσίγγανο, Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, Δημήτριο Δριμή, Σωτήριο Μπακούρο και Σαράντο Κουκούμη, καθώς και στα ΜΜΕ ως δελτίο Τύπου, ενώ αναγράφεται: «Παρατηρήθηκε πως στον πεζόδρομο Φιλιατρών το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται παρεμβάσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Παρεμβάσεις που αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό του πεζόδρομου, ώστε ο χώρος να είναι στα σκοτάδια, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργικότητα του χώρου. Στις 3/11/2021 έγινε αυστηρότατη – βίαιη καρατόμηση του συνόλου των δέντρων του πεζόδρομου.

Οι κατέχοντες την τεχνική και την επιστήμη γνωρίζουν ότι αυτό δεν ήταν μια ορθή κλάδευση – καλλιεργητική πρακτική της υπηρεσίας σας. Οι ειδήμονες και οι νοήμονες πολίτες καταλαβαίνουν ότι η αμέσως επόμενη ενέργειά σας είναι η ολοκληρωτική κοπή ή εκρίζωση των δέντρων. Αυτές σας οι ενέργειες έχουν σίγουρα συσχέτιση και με τις φήμες που αφήνετε στην αγορά να διαχέονται, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταστρέψετε τον πεζόδρομο για να τον κάνετε δρόμο.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών έχει πάρει απόφαση σχετικά με το θέμα; Το ζήτημα του πεζόδρομου αφορά στην πόλη των Φιλιατρών και, κατά συνέπεια, το Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ο νόμος που καθορίζει τα της Αυτοδιοίκησης ζητήματα Καλλικράτης – Κλεισθένης δε σας δίνει το δικαίωμα να ξεπερνάτε την κοινωνία των Φιλιατρών και το Κοινοτικό Συμβούλιο. Εάν έχετε στο μυαλό σας τη σκέψη να χαλάσετε τον πεζόδρομο, σας ενημερώνουμε, κύριοι-ες της Δημοτικής Αρχής, πως θα μας βρείτε απέναντί σας.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τον πεζόδρομο και το συμφέρον της πόλης».

Του Ηλία Γιαννόπουλου