Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι: Κίνδυνος από διάβρωση του δρόμου πριν από τη γέφυρα Λαγκούβαρδου

Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι: Κίνδυνος από διάβρωση του δρόμου πριν από τη γέφυρα Λαγκούβαρδου

Μεγάλη προσοχή απαιτείται από όσους διέρχονται σε άκρως επικίνδυνο σημείο στον εθνικό δρόμο Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, περίπου 30 μέτρα από τη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, καθώς εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο συντελείται διάβρωση του εδάφους με συνέπεια το οδόστρωμα να έχει υποχωρήσει και «κουφώσει».

Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής που περνούν καθημερινά από το σημείο, δεν έχει υπάρξει κανένα έμπρακτο ενδιαφέρον από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, όπως και από το Δήμο Τριφυλίας, αλλά ούτε και την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ένας κώνος ήταν τις προηγούμενες μέρες στο σημείο (σ.σ. άγνωστο ποιος τους τοποθέτησε) και ο οποίος χθες δεν υπήρχε, ενώ κάποια ξύλα έχουν ριχθεί στο διαβρωμένο έδαφος μπας και «στηριχθεί» ο δρόμος.

Εκεί ακριβώς υπάρχουν σχεδόν στον αέρα και οπτικές ίνες. Αντιλαμβάνεστε το κακό που θα συμβεί εάν πατήσει στο διαβρωμένο σημείο με τις ρόδες του φορτηγό ή αυτοκίνητο, αλλά και δίκυκλο ή και πεζός.

Δυστυχώς, όμως, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά ούτε από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει γνωστό πως έχει υπάρξει εγγράφως από το Δήμο Τριφυλίας προς τους αρμοδίους.

Προφανώς και απαιτείται αποκατάσταση στο σημείο που συντελείται διάβρωση και προφανέστατα μέχρι να υλοποιηθεί αποκατάσταση με τεχνικό έργο, οφείλουν άμεσα οι συν-αρμόδιες, υπεύθυνες και εμπλεκόμενες Αρχές και υπηρεσίες, να προχωρήσουν στο αυτονόητο, που είναι η οριοθέτηση μικρής παράκαμψης με λήψη των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας και τοποθέτησης της προβλεπόμενης προσωρινής σήμανσης επικινδυνότητας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου