Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, στην οποία ανήκουν και κάποιοι από τους Εμπορικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας.

Η Ομοσπονδία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, λαμβάνει μέρος στην κινητοποίηση ενάντια στα αστυνομικά μέτρα επιτήρησης και την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Προτροπή για συμμετοχή
Μάλιστα, η Ομοσπονδία παροτρύνει και προτρέπει και τους υπόλοιπους συλλόγους – μέλη στην Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά να συμμετέχουν, είτε με ολοήμερο είτε με ολιγόωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενώνοντας τις φωνές τους με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

«Καλούμε να συμμετέχετε όλοι προκειμένου να δυναμώσει η φωνή μας και να διαφυλαχτούν τα επαγγελματικά μας συμφέροντα. Ζητάμε η κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αντί να συνεχίζει στη διχαστική λογική πίεσης του ανεμβολίαστου πληθυσμού που, όπως είπε, δημιουργεί “μικρή αναστάτωση” στους επαγγελματίες. Η στάση της είναι προκλητική και ο δρόμος για κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Αιτήματα
Τα αιτήματα που διεκδικεί η Ομοσπονδία με την κινητοποίηση είναι:

-Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους  επιτηδεύματος

-Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού

-Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες

-Θεσμοθέτηση της κυριακάτικης αργίας, αυστηρά τα καταστήματα ανοιχτά τρεις Κυριακές το χρόνο

-Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα

-Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες

-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσους εμπόρους και επιχειρηματίες δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

-Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα

-Χορήγηση ευνοϊκών δανείων από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και χωρίς αυστηρά κριτήρια

-Σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων

-Διαγραφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή

-Στήριξη των επιχειρήσεων με νέα στοχευμένα προγράμματα ρευστότητας προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς μέχρι σήμερα μόνο το 10% πληρούσε τα κριτήρια ένταξης σε αυτά

-Προστασία επιχειρήσεων από το κύμα ανατιμήσεων

-Άμεση μείωση των τιμολογίων των εταιρειών παροχής ενέργειας, καθώς και γενναίες ρυθμίσεις, αφού ήδη το κόστος θεωρείται δυσβάσταχτο.

«Το μοναδικό εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι το εμβόλιο και οποιαδήποτε άλλα περιοριστικά μέτρα σημαίνουν αύξηση κόστους λειτουργίας στις επιχειρήσεις, ανασφάλεια, ανισορροπία στην αγορά και μελλοντικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων», επισημαίνεται από την Ομοσπονδία.