Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις: Στήριξη του Δήμου Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις: Στήριξη του Δήμου Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ορίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανδρέας Τσουκαλάς, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Καλαμάτας.

Η δημιουργία του εν λόγω δικτύου προωθείται στο πλαίσιο της διεκδίκησης συμμετοχής από το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030.

Γνωστοποιώντας την απόφασή του αυτή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σημειώνει σε σχετική επιστολή του προς το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο: “Τα τελευταία έτη ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα ως απόρροια, κυρίως, της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της γίνονται όλο και πιο αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να καταστούν η νέα πραγματικότητα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά, θέλοντας να στηρίξουμε, εμπράκτως, στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και θεωρώντας ότι η διεκδίκηση συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και είναι νευραλγικής σημασίας τόσο για την ίδια όσο και για άλλες πόλεις, ως αποθετήριο καλών πρακτικών, θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο όλο εγχείρημα.

Πιστεύοντας ειλικρινώς ότι η λύση σε τόσο ουσιώδη προβλήματα έρχεται μέσα από συνέργειες, αποδεχόμαστε την πρόταση συνεργασίας σας για τη δημιουργία ενός Δικτύου ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών και ορίζουμε ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ανδρέα Τσουκαλά”.