“Κόλλησε” η παράκαμψη της Βέργας και η σύνδεση με την Άνω Βέργα

“Κόλλησε” η παράκαμψη της Βέργας  και η σύνδεση με την Άνω Βέργα

Η παράκαμψη της Βέργας (Σέλιτσας) και η οδική της σύνδεση με την Άνω Βέργα αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία μετέσχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω διάσκεψη μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως επίσης και εκπρόσωπος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, θα μπορέσει να εξεύρει πιστώσεις για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, πιθανότατα εκτός ΕΣΠΑ, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης.

Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, χρειάζεται νέα μελέτη η οποία θα αντιμετωπίζει συνολικά το έργο, δεδομένου ότι η υφιστάμενη μελέτη παρουσιάζει προβλήματα και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει το έργο επί τη βάσει της.

Για το ίδιο θέμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Βέργας.