Κορωνοϊός: «Ψηλά» η Μεσσηνία στον επιδημιολογικό χάρτη – Στήριξη Περιφερειών που δέχονται πίεση

Κορωνοϊός: «Ψηλά» η Μεσσηνία στον επιδημιολογικό χάρτη – Στήριξη Περιφερειών που δέχονται πίεση

Σε υψηλά επίπεδα κινείται το τελευταίο διάστημα και η Μεσσηνία, όσον αφορά στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού. Την ίδια ώρα το Νοσοκομείο Καλαμάτας φαίνεται «να δοκιμάζεται», με τα περιστατικά Covid και non Covid να βρίσκονται σε αναλογία 50%-50% προς το παρόν, κάτι το οποίο δυσχεραίνει την όλη κατάσταση, ιδιαίτερα έπειτα από την αναστολή εργασίας 45 ατόμων από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό λόγω της μη διάθεσής τους να εμβολιαστούν.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Θάρρος», η προηγούμενη πρόσκληση της κυβέρνησης σε ιδιώτες γιατρούς πρόκειται να ενισχυθεί με μια επόμενη στο άμεσο διάστημα, λόγω της κατώτερης του αναμενομένου ανταπόκρισης που σημείωσε η πρώτη σε επίπεδο νομού.

Ωστόσο, μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου της πόλης συνεχίζει να διατηρεί την πεποίθηση ότι είναι προτιμότερο να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους που είναι σε αναστολή, παρά να καλυφθούν οι θέσεις αυτές με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.  

Παράλληλα, την όλη «εικόνα» στην οποία έχει περιέλθει η Μεσσηνία έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα αποτελέσματα από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας, τα οποία, σύμφωνα με τις μετρήσεις στις 3 Νοεμβρίου 2021, δείχνουν να είναι πολλαπλάσια από την αμέσως προηγούμενη μέτρηση λυμάτων, κάτι από το οποίο προκύπτει και η σταθεροποίηση του ιικού φορτίου σε υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, με τη χώρα να είναι για μια ακόμα φορά στη δίνη του κυκλώνα, την κατηγορηματική διαβεβαίωσή του ότι δεν πρόκειται να βρεθεί σε ένα ακόμα lockdown, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες το μεσημέρι, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Όπως προκύπτει, οι βασικές θέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του νέου κύματος πανδημίας στρέφονται, αφενός, στην ενίσχυση του ΕΣΥ στις Περιφέρειες που πλήττονται περισσότερο και, αφετέρου, στη συνεχή ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών, αλλά και στην τήρηση μιας σειράς μέτρων ως προς τους ανεμβολίαστους πολίτες, εν γένει.

Της Χριστίνας Μανδρώνη