Κτήριο από το συγκρότημα του Τελωνείου για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας ζήτησε ο Π. Νίκας

Κτήριο από το συγκρότημα του  Τελωνείου για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας ζήτησε ο Π. Νίκας

Κτήριο του Τελωνείου για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν το θέλει μόνιμα ή για την περίοδο των περίπου δύο χρόνων που ανακατασκευάζεται το κτήριο της πρώην Νομαρχίας.

Σύμφωνα με παλιότερο σχεδιασμό, χώροι του κτηρίου του Τελωνείου προορίζονταν για τη μεταστέγαση της Κτηματικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο μιας γενικότερης κατεύθυνσης δημόσιες υπηρεσίες να μεταφερθούν σε δημόσια κτήρια για να εξοικονομηθούν πόροι που κατευθύνονται για την πληρωμή ενοικίων.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρονται τα εξής: “Συναντήσεις είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την περασμένη Παρασκευή, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας.

Ο περιφερειάρχης, στη συνάντησή του το πρωί της Παρασκευής με τον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα και τη γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνά Καλύβα, συζήτησε τη δυνατότητα παραχώρησης κτηρίου από το συγκρότημα του Τελωνείου στο λιμάνι της Καλαμάτας, για τη στέγαση υπηρεσιών. Το θέμα αυτό θα κινηθεί, όπως αναφέρθηκε, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης του οικοπέδου στην περιοχή της Τάπιας, στην Τρίπολη, προκειμένου στον εν λόγω χώρο να κατασκευαστεί το Διοικητήριο της Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπλασης και διευθέτησης της παραθαλάσσιας περιοχής από το Ναύπλιο μέχρι τη Νέα Κίο και το Κιβέρι, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παραδόθηκε από τον περιφερειάρχη στον υφυπουργό.

“Πλέον, τελούμε εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτή” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης”.