«Κυριακάτικα πρωινά»: Νέα δράση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

«Κυριακάτικα πρωινά»: Νέα δράση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Μια νέα δράση ξεκινά από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τίτλο: «Κυριακάτικα πρωινά». Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με θέμα «μουσική χωρίς τίτλους» και παρουσιαστές τους Λουκά Γεώργα και Κωνσταντίνο Γαλάνη. Μια ανοιχτή συζήτηση για τη μουσική και τους μουσικούς με ελεύθερη συμμετοχή.

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστούν ιστορίες που καλύπτουν το φάσμα της ζωής του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννησή του ως το θάνατό του. Ο Δημήτρης Προύσαλης, ένας μαγικός αφηγητής σε συνεργασία με το μουσικό Φίλιππο Πλακιά θα παρουσιάσουν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά. Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών «σΤης ελιάς το δάκρυ» και των δράσεων του Δ.Ω.Κ. για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επιστρέφουν τα «Κυριακάτικα πρωινά» με μια συναυλία Baroque μουσικής με τους Γιώργο Παυλάκο (φλάουτα με ράμφος), Σταύρο Τσότρα (φαγκότο) και Λουκά Γεώργα (πιάνο).

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής και ώρα 20.30, θα φιλοξενηθεί το σύνολο Pythia Trio.

Το πρωτότυπο αυτό trio που αποτελείται από τις Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μενέγου και Θάλεια Παπαδοπούλου επικεντρώνεται τόσο στη διεύρυνση των εκφραστικών τους μέσων όσο και των ορίων του οργάνου. Αντλούν την έμπνευσή τους από το σύγχρονο ρεπερτόριο που ακροβατεί στα όρια του πειραματισμού και της πρωτοπορίας. Θα παρουσιαστούν έργα νέων Ελλήνων συνθετών για πιάνο για… 6 χέρια, όπου θα μπορεί ο θεατής να ανακαλύψει μαζί τους όλους τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ηχήσει ένα πιάνο και με τον πρωτότυπο τίτλο… «Ο όρκος του Ιπποκράτη».

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές προτάσεις για το φιλόμουσο κοινό της πόλης. Στις 11.00  θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος των διαλέξεων των Κώστα Γαλάνη και Λουκά Γεώργα, ενώ το ίδιο βράδυ, στις 8.30, στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος» ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές, ο Μιχάλης Κονταξάκης θα «ανοίξει» το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεσιτάλ Κιθάρας. Το φετινό επετειακό «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» που διοργανώνουν ο Σύλλογος ΤΕΡΨΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και θα «ανοίξει» τα φτερά του σε διεθνές επίπεδο με συναυλίες γεμάτες εκπλήξεις.

Σημαντικό είναι να τονιστεί πως όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε «αμιγείς χώρους» για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο dimodkal@gmail.com ή μέσω τηλεφωνικής κράτησης στο 27210-21881, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15.00 με 20.30.