Μεσσήνη: Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο από καταστηματάρχες εστίασης

Μεσσήνη: Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο από καταστηματάρχες εστίασης

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Μεσσήνης πραγματοποίησαν χθες οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης, οι οποίοι συμμετείχαν καθολικά στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από το προηγούμενο Σάββατο για τον περιορισμό της πανδημίας, που έχουν επιφέρει μείωση του τζίρου τους τουλάχιστον κατά 50%.

Αντιπροσωπεία της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Εστίασης Μεσσήνης επισκέφθηκε το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο γραφείο του, παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών, Δημήτρη Αθανασακόπουλου, και του επέδωσε το σχετικό ψήφισμα της ΠΟΕΣΕ με τα αιτήματα του κλάδου.

Κατά τη συνάντησή τους μετέφεραν, επίσης, στο δήμαρχο τα αιτήματα των καταστηματαρχών της Μεσσήνης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην αγωνία των επαγγελματιών να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες, κατανοώντας ότι η αυστηροποίηση των μέτρων επιφέρει τεράστια μείωση του τζίρου τους, ενώ ο έλεγχος των πιστοποιητικών των πελατών είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να βαρύνει τους επαγγελματίες. Δήλωσε δε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τους καταστηματάρχες της εστίασης με όλες της τις δυνάμεις, διότι αποτελούν τον πυρήνα της οικονομίας της πόλης και πρέπει να διατηρηθεί υγιής. Πρόσθεσε ακόμη ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέσει το ψήφισμά τους στη διάθεση του Σώματος, προκειμένου να ληφθεί ομόφωνη απόφαση στήριξης που θα σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία.  

Να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο συμμετείχαν καταστηματάρχες της εστίασης και των καφέ της πόλης -που στη Μεσσήνη παρέμειναν όλα κλειστά-, ενώ στο γραφείο του δημάρχου για να επιδώσουν το ψήφισμα συμμετείχαν από τον υπό σύσταση Σύλλογο Εστίασης οι: Μάριος Ρούτσης, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, Διονύσης Σωτηρόπουλος και Σταύρος Γεωργούλιας.