Ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη σήμερα στην Καλαμάτα

Ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη  σήμερα στην Καλαμάτα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μάχη των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, καθώς σε 15 ημέρες περίπου θα στηθούν οι κάλπες που θα αναδείξουν τους δύο υποψηφίους που στις 12 Δεκεμβρίου θα κονταροχτυπούν για την αρχηγία.

Μετά τις αιχμές και τις καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις που κυριάρχησαν τα τελευταία 24ωρα στην εσωκομματική δραστηριότητα στο Κίνημα Αλλαγής, οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι «σαρώνουν» την περιφέρεια με περιοδείες και επισκέψεις, επικεντρώνονται τώρα στα πολιτικά διακυβεύματα της διαδικασίας, αλλά και σε θέματα που αφορούν στη μελλοντική στάση του κόμματός τους σε σχέση με τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, μετά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία,  θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία, σήμερα στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία) στην Καλαμάτα.

Βάσει των τελευταίων του δηλώσεων από τις περιοδείες σε διάφορες πόλεις, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αρνητικός στην “προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, αναδεικνύοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον υποκριτικό χαρακτήρα των εξ αριστερών κελευσμάτων.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιεί τον όρο της προοδευτικής συμμαχίας τώρα πρόσφατα, στα δύσκολα, γιατί για πέντε χρόνια ήταν σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Καμμένο. Δεν πρόκειται να του δώσουμε κανένα σωσίβιο», ξεκαθάρισε από το Βόλο, κλείνοντας την πόρτα και στη Ν.Δ., ενώ κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου.

Επίσης, έχοντας ήδη καταγγείλει εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, δεσμεύτηκε για μάχη με τα συμφέροντα εάν κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία.

«Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη, να με εμπιστευθείτε. Σας εγγυώμαι ότι έχω όλη την πολιτική αυτονομία που χρειάζεται για να συγκρουστώ με τα μικρά και με τα μεγάλα συμφέροντα που κρατάνε την Ελλάδα πίσω», είπε μιλώντας σε συγκέντρωση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.
Α.Π.