Πελοποννησιακές παρουσίες στις βραβεύσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Πελοποννησιακές παρουσίες στις βραβεύσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Η πέμπτη απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν 9 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της πανδημίας κατάφεραν, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να καινοτομήσουν. Μεταξύ των βραβευθέντων, ειδικά τιμητικά βραβεία έλαβαν οι Βαγγέλης Ξυγκώρος και Γιάννης Τρουπής, οι οποίοι, αν και πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην οινοποιία και την επιχειρηματικότητα εν γένει.

Παράλληλα, ειδική τιμητική βράβευση δέχθηκε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Μια ακόμα βράβευση από σύσσωμη τη Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. ήταν αυτή του Δημήτρη Καρακώστα, μαθητή που παρά την απώλεια και των δύο γονιών του από κορωνοϊό λίγο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, παρέμεινε προσηλωμένος στο στόχο του και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κυρία Σακελλαροπούλου κατά την έναρξη της εκδήλωσης σημείωσε: «Εύχομαι η βράβευση αυτή να εμπνεύσει περισσότερους νέους. Οι εμπνευσμένοι επιχειρηματίες που επιβραβεύουμε, να βρουν γρήγορα μιμητές σε κάθε κλάδο. Ο τόπος μας έχει ανάγκη ανθρώπους που οικοδομούν με λογισμό και όνειρο το κοινό μας μέλλον».

Κατά τη βράβευση των δύο οινοπαραγωγών και προέδρων των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου – «Οινομεσσηνιακή» και Γιάννη Τρουπή – «Οινοποιείο Τρουπή» αντίστοιχα, ο πρώτος λαμβάνοντας το λόγο υπογράμμισε: «Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους διοργανωτές. Στο πρόσωπο του Γιάννη και το δικό μου οι επιχειρήσεις της περιφέρειας και ιδιαίτερα ο κλάδος μας, βραβεύεται. Ο κλάδος μας παράγει και έχει εξαγωγές. Είναι βασικό μας μέλημα να είναι δίπλα μας οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι που είναι μαζί μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματικών ομίλων και πρόεδροι Επιμελητηρίων.

Χρ.Μ.