Πίνακες του Λούβρου στην Εθνική Πινακοθήκη – Εγκαίνια έκθεσης σήμερα παρουσία ΠτΔ

Πίνακες του Λούβρου στην Εθνική Πινακοθήκη – Εγκαίνια έκθεσης σήμερα παρουσία ΠτΔ

Δύο επιμέρους εγκαίνια στην Εθνική Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθοπύν σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εγκαινιάσει την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, έκτασης 2.000 τ.μ. (αίθουσα «Ιδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός») και την έκθεση «Αναζητώντας την Αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου».

Συγκεκριμένα, η περιοδική αυτή έκθεση του Λούβρου, είχε παρουσιαστεί το 2018 στο National Art Center του Τόκιο με μεγάλη επιτυχία, καθώς πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία της τέχνης, μέσα από 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μινιατούρες, που αποτυπώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο και τον ρόλο του στις διαφορετικές κοινωνικές συγκυρίες, ξεκινώντας από την προϊστορική Μεσοποταμία έως τον 19ο αιώνα.

Παράλληλα, το σταδιακό άνοιγμα της Εθνικής Πινακοθήκης θα συνεχιστεί με τα εγκαίνια της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων (Αίθουσα «Ιδρυμα Αντώνιος Ε.Κομνηνός») στον υπόγειο χώρο συνολικού εμβαδού 2000 τ.μ. της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ ως τα τέλη της χρονιάς αναμένεται να ανοίξει πλήρως η πτέρυγα με τις μόνιμες συλλογές δυτικοευρωπαϊκής τέχνης.