Πρόταση Μ. Μάκαρη να δημιουργηθεί Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρόταση Μ. Μάκαρη  να δημιουργηθεί Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Όλο και πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη λειτουργίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Πνευμονολογικής Κλινικής και το θέμα επανέφερε με παρέμβασή του προχθές, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Μανώλης Μάκαρης.

Το ζήτημα, επισήμανε, είναι άμεσα συνδεδεμένο και με την υποστελέχωση του νοσοκομείου, ενώ τα ζητήματα αυτά έθεσαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Βασίλης Τζαμουράνης και Μαρία Οικονομάκου, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, καρδιολόγος Γιώργος Σοφρωνάς.

Υποστελέχωση κλινικών
Λόγω και των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται αυτή την περίοδο στην περιοχή μας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μάκαρης έθιξε το θέμα υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τη δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής. Η υποστελέχωση, σχολίασε, αγγίζει το 45% Ιδιαίτερα σημείωσε ότι όλα τα τμήματα στο νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένα και υπάρχουν πάγιες ελλείψεις.

Τόνισε δε ότι είναι πάγιο αίτημα του συνόλου της ιατρικής κοινότητας να δημιουργηθεί στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Πνευμονολογική Κλινική.

Αυτή τη στιγμή, εξήγησε, σε ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας πνευμονολόγος. «Είναι αίτημα όλων να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί μια Πνευμονολογική Κλινική. Πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Όταν έχουμε αποσπασματικά 1-2 προσλήψεις σε διάφορα τμήματα, οι γιατροί δεν έρχονται, επειδή γνωρίζουν ότι στην ουσία είναι βαθιά υποστελεχωμένη η κλινική που θα πάνε. Άρα χρειάζονται ουσιαστικές λύσεις», υπογράμμισε ο κ. Μάκαρης και πρότεινε η Πνευμονολογική Κλινική που θα δημιουργηθεί να φέρει το όνομα του πνευμονολόγου Νίκου Γραμματικόπουλου που πρόσφατα έχασε αιφνίδια τη ζωή του.

Της Βίκυς Βετουλάκη