“Σκοτάδι”… βλέπει ο επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού για το “Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα”

“Σκοτάδι”… βλέπει ο επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού για το “Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα”

Σε 36 μήνες από την έναρξη των κατασκευών θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος. Σε παρουσία του προχθές στην ΕΡΑ Πάτρας ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, μίλησε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Δήμητρας Αναργύρου για το έργο.

Ο επικεφαλής της παραχωρησιούχου σημείωσε πως τα εργοτάξια θα στηθούν μόλις τελειώσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αυτές είναι η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης από τη Βουλή, η υπογραφή της και το πράσινο φως της Κομισιόν.

Το θέμα, όμως, που “καίει” περισσότερο τη Μεσσηνία είναι το τμήμα μετά τον Πύργο και έως την Τσακώνα. Επ’ αυτού ο διευθύνων σύμβουλος της παραχωρησιούχου υπογράμμισε πως ναι μεν επανεντάχθηκε στη σύμβαση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο υλοποίησης.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε κάποια στιγμή μελλοντικά, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, περιβαλλοντικά και οικονομικά, το υπουργείο ΥΠΟΜΕ να βάλει μπρος την υλοποίηση και αυτών.

Να θυμίσουμε πως με τροπολογία που συζητήθηκε πρόσφατα από τη Βουλή, πέρασε ξανά στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού το απολεσθέν δυτικό τμήμα του άξονα, δηλαδή το Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Το τμήμα αυτό είχε αφαιρεθεί το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης, προωθώντας τότε προς κατασκευή το τμήμα μέχρι την Πάτρα, σύμφωνα και με τον Νίκο Καραγιάννη από την ιστοσελίδα ypodomes.com.