Συνελήφθη νεαρός Ρομά που «σήκωνε» σπίτια

Συνελήφθη νεαρός Ρομά που «σήκωνε» σπίτια

Όλο το σπίτι «σήκωνε» ένας 23χρονος Ρομά, αφού έκλεβε, όπου έμπαινε, από βαριές οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια, μέχρι κλιματιστικά, τα οποία ξήλωνε από τοίχους. Η δράση του, όμως, τελείωσε προχθές, όταν έγινε αντιληπτός και τελικά συνελήφθη.

Προχθές πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.296 άτομα σε όλους τους νομούς, εκ των οποίων τα 1.020 ήταν Έλληνες και 276 αλλοδαποί, καθώς και σε 908 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 157 άτομα, από τα οποία 95 ήταν Έλληνες και 62 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 111 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 308 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Σήκωνε» σπίτια

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος προχθές στη Θουρία μπήκε σε αυλή σπιτιού, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή. Αναγνωρίσθηκε, όμως, και από αστυνομικούς εντοπίσθηκε στον Άρι και συνελήφθη.

Στη συνέχεια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου, σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, στις 30 Οκτωβρίου μπήκε σε σπίτι στη Θουρία και αφαίρεσε είδη οικιακής χρήσης. Στις 2 Νοεμβρίου ξαναμπήκε στο ίδιο σπίτι και αφαίρεσε ένα πλυντήριο αξίας 200 ευρώ.

Επίσης, το διάστημα από 16 έως 28 Οκτωβρίου διέρρηξε εξοχική κατοικία στον Άρι και αφαίρεσε οικιακές ηλεκτρικές συσκευές και συγκεκριμένα, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, αλλά και το κλιματιστικό, καθώς και τον κεντρικό υδροσωλήνα του σπιτιού.

Το πλυντήριο που είχε κλαπεί από το σπίτι στη Θουρία βρέθηκε κρυμμένο σε αγροτική περιοχή στη Σπερχογεία και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Παράλληλα, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος στις κλοπές.

Άλλες συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο νομό, συνελήφθησαν άλλα 25 άτομα.

Αναλυτικά:

-Επτά άτομα για ναρκωτικά, εκ των οποίων το ένα κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Συγκεκριμένα, ένας 67χρονος στην Καλαμάτα, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε χασίς βάρους 3,5 γραμμαρίων, καθώς κι ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 62 εκατοστών. Ένας 35χρονος στην Αίπεια, γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι, στη Μεσσήνη ένας 30χρονος και ένας 43χρονος διότι κατείχαν 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ένας 37χρονος στην Καλαμάτα για 0,6 γραμμάρια χασίς, στην Καλαμάτα πάλι ένας 38χρονος με 3,3 γραμμάρια χασίς και, τέλος, μια 20χρονη με 0,8 γραμμάρια χασίς

-Έξι άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δώδεκα αλλοδαποί στη Μεσσηνία οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη