Τα… πήραν στο κρανίο Λαμπρόπουλος και Μαντάς για το θέμα της σταφίδας

Τα… πήραν στο κρανίο  Λαμπρόπουλος και Μαντάς για το θέμα της σταφίδας

Τα προβλήματα που απορρέουν από την πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο θέμα της απόσυρσης των αποθεμάτων της σταφίδας, αποτέλεσαν και την αιτία “άγριας” κόντρας μεταξύ βουλευτών και υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, έγινε συνάντηση προχθές για το συγκεκριμένο πρόβλημα με κυβερνητικούς βουλευτές. Το κλίμα ήταν τεταμένο, με τους βουλευτές Λαμπρόπουλο και Μαντά (Μεσσηνίας) και Φωτήλα (Αχαΐας) να ζητούν εξηγήσεις για τη στάση του υπουργείου στο θέμα της απόσυρσης σταφίδας, που δεν προχωρά.

Κατά τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ενέμεινε στην απόφασή του να μην γίνει απόσυρση, ενώ είπε πως εξετάζει για κάποια στιγμή στο μέλλον το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΥπΑΑΤ σε μια προσπάθεια που κάνει να ηρεμήσει τα πνεύματα, δεδομένου ότι επίκειται συλλαλητήριο σταφιδοπαραγωγών αύριο στην Αθήνα για το θέμα, συγκάλεσε σε σύσκεψη χθες όλους τους φορείς του κλάδου (συνεταιρισμούς, επιμελητήρια, ιδιώτες, ομάδες κ.λπ.), με ήδη κάποιους από τους εμπλεκόμενους πάντως (π.χ. Ένωση Μεσσηνίας) να αρνούνται να παρευρεθούν, δεδομένης της άρνησης του υπουργού στο ζήτημα της απόσυρσης.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αναπληρωτής γενικός της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, το ΥπΑΑΤ με τη στάση του έχει βάλει απέναντί του 15.000 παραγωγούς σταφίδας και τις οικογένειές τους, που βλέπουν την Πολιτεία απούσα και το προϊόν τους να καταρρέει.