Ταυτοποιήθηκε 59χρονος ως καλλιεργητής χασισοφυτείας στον Ταΰγετο

Ταυτοποιήθηκε 59χρονος ως  καλλιεργητής χασισοφυτείας στον Ταΰγετο

Ο δράστης της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης που είχε ανακαλυφθεί από την Αστυνομία πέρυσι τον Ιούλιο, στην αγροτοδασική περιοχή «Κρύα Νερά» στον Ταΰγετο, κοντά στο χωριό Πηγές του Δήμου Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία.

Μετά την ταυτοποίηση βιολογικού υλικού, αλλά και άλλα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου.

Ταυτοποίηση
Στις αρχές Ιουλίου του 2020 η φυτεία εντοπίσθηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας, που έκανε περιπολία στην περιοχή. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εξερεύνησαν την περιοχή από εδάφους και την εντόπισαν στην αγροτοδασική περιοχή «Κρύα Νερά».

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, σε τρεις διαδοχικούς ανισόπεδους χώρους συνολικής έκτασης 100 τ.μ. Στο έδαφος και μέσα σε μεγάλες λακκούβες είχαν φυτευθεί 30 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,4 μ. έως ένα μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για το πότισμά τους είχε αναπτυχθεί δίκτυο πλαστικών υδροσωλήνων, τους οποίους τροφοδοτούσε με νερό κεντρικός αγωγός που είχε συνδεθεί με παρακείμενη φυσική πηγή.

Μέσα στη φυτεία οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν καλλιεργητικό εξοπλισμό, όπως γάντια, συνδέσεις υδροσωλήνων, σακούλες με λίπασμα και χώμα κ.ά.

Τελικά, έπειτα από περίπου 15 μήνες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή της φυτείας, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

H αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.