Ξεχνάει τον Παναθηναϊκό και πάει στην Άρτα για… σεφτέ η Καλαμάτα

Ξεχνάει τον Παναθηναϊκό και πάει στην Άρτα για… σεφτέ η Καλαμάτα

Να ξεχάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το «τραυματικό» κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θέλει η ομάδα της Καλαμάτας και όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή στην Άρτα, κατά την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης, είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία των «μελανόλευκων» για να αποδείξουν ότι οι δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια δεν τους αντιπροσωπεύουν.

Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της Καλαμάτας για το πρωτάθλημα της Super League 2 , συνοδεύθηκε το περασμένο Σάββατο 20/11 στο Στάδιο της Μεσσήνης από ψυχρολουσία, καθώς η δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού απέδρασε από εκεί με 1-2. Η τοπική μας ομάδα αναλώθηκε σε μια φλύαρη υπεροχή και είδε το νεανικό συγκρότημα των «πρασίνων» να εφαρμόζει ιδανικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και να «κλέβει» το 3ποντο, αφήνοντας τους «μελανόλευκους» χωρίς βαθμό κατά την 3η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου (αλλά σε δύο παιχνίδια, αφού έχουν κάνει και το ρεπό τους).

Οι φιλοξενούμενοι, που προπονεί ο παλιός άσος του «Τριφυλλιού», Γιάννης Βονόρτας, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με απ’ ευθείας φάουλ του Αθανασακόπουλου, «παγώνοντας» τους εκατοντάδες φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας που έδωσαν το «παρών» στις κερκίδες του ανακαινισμένου γηπέδου της Μεσσήνης (αρκετοί ήταν επίσης οι «ουδέτεροι» φίλοι του ποδοσφαίρου ή θερμοί οπαδοί του Παναθηναϊκού). Το σκορ του ημιχρόνου έκλεισε στο 0-1 και στις αρχές τις επανάληψης ο Καλαματιανός διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, Γιάννης Σαρδέλης, έχασε μεγάλη ευκαιρία από πλεονεκτική θέση για να πετύχει κι άλλο γκολ για την ομάδα του. Στο 57’ η Καλαμάτα είχε όλα τα φόντα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο Κόκκορης από τον Φίτσα και εκτέλεσε εύστοχα ο Λουκίνας. Όμως πέρα από μια ευκαιρία του Τάτου η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια και στο 80’ έμελλε να εξανεμιστεί και ο βαθμός της ισοπαλίας, με τον Κούτσια στο 80’ να διαμορφώνει το 1-2 υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά (44′ λ.τρ Μοζέρ), Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης, Άλβες Ματέους (66′ Φελίπε), Τάτος, Κόκκορης (77′ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (66′ Μαρκόφσκι), Νάνι (66′ Aναστασόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Γιάννης Βονόρτας): Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Θεοχάρης, Σέχου (87′ Τσιριγώτης), Αθανασακόπουλος (87′ Καρβούνης), Αντωνίου, Σαρδέλης (71΄Κρυπαράκος), Ρόμπι (71΄Κούτσιας), Μαραθωνίτης, Μαρτίνης (90+΄Ματσαδές), Ηλιάδης.

Σφυρίζει η Λαρισαία Τσιοφλίκη
Η ΕΠΟ όρισε χθες τους διαιτητές που θα διευθύνουν αύριο τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής της Super League 2. Το ματς Καραϊσκάκης Άρτας-Καλαμάτα θα «σφυρίξει» η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη από την ΕΠΣ Λάρισας, με βοηθούς τους Καραλή (Ηλείας) και Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Σιντόρης (Θεσπρωτίας) θα κάνει χρέη 4ου και παρατηρητής θα είναι ο Κούλιας (Κέρκυρας).

Συμφωνία της διοργανώτριας με την ΕΡΤ
Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και καθώς φαίνεται και την 4η της Τετάρτης, η διοργανώτρια της Super League 2 ήρθε σε συμφωνία με την ΕΡΤ και από το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσουν να προβάλλονται τρία παιχνίδια από κάθε όμιλο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα 4,3 εκατ. ευρώ, με ένα μέρος (το 1,3) να διαμοιράζεται ως μπόνους ανάλογα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων και τα υπόλοιπα ισόποσα σε κάθε ΠΑΕ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Νότιος όμιλος
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Αιγάλεω – ΟΦΙ 2-0

Λεβαδειακός – Χανιά 1-1

Επισκοπή – Αστέρας Βλαχιώτη 0-1

Κηφισιά – Εργοτέλης 1-2

ΑΕΚ Β – Καραϊσκάκης 2-1

Καλαμάτα – Παναθηναϊκός Β 1-2

Ηρόδοτος – Ζάκυνθος 2-0

Ρόδος – Διαγόρας

ΡΕΠΟ: Καλλιθέα

Η βαθμολογία

1              ΑΕΚ Β   9              5-1

2              Αιγάλεω             7              4-1

3              Ρόδος  7              4-0

4              Καλλιθέα           6              5-1

5              Κηφισιά              6              5-2

6              Εργοτέλης          6              3-2

7              Λεβαδειακός    5              4-3

8              Διαγόρας Ρόδου             4              3-5

9              Ηρόδοτος           4              3-2

10           Αστέρας Βλαχιώτη         4              2-2

11           Χανιά   3              2-2

12           Καραϊσκάκης   3              2-4

13           Παναθηναϊκός Β             3              2-5

14           Καλαμάτα         0              1-3

15           ΟΦ Ιεράπετρας               0              1-4

16           Επισκοπή            0              0-3

17           Ζάκυνθος           0              0-6

-Δύο αγώνες έχουν Καλλιθέα, Καλαμάτα και Ιεράπετρα.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Τετάρτη 24/11, 3 μ.μ.

Καραϊσκάκης-Καλαμάτα

Εργοτέλης-ΑΕΚ Β

Αστέρας Βλαχιώτη-Κηφισιά

Διαγόρας-Επισκοπή

Χανιά-Ρόδος

Ζάκυνθος-Λεβαδειακός

ΟΦ Ιεράπετρας-Ηρόδοτος

Καλλιθέα-Αιγάλεω

Ρεπό: Παναθηναϊκός Β

-Το ματς της Ζακύνθου είναι πιθανόν να αναβληθεί, καθώς υπάρχει απόφαση της ΕΑΑ για αποβολή από το πρωτάθλημα και η θιγόμενη από την απόφαση ομάδα έχει υποβάλει έφεση.