3.000 δόσεις ηρωίνης στην Πάτρα κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

3.000 δόσεις ηρωίνης στην Πάτρα κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

«Ντου» στην Πάτρα έκανε αυτή τη φορά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μαζεύοντας ηρωίνη, καθώς δεν αφήνει καμία πληροφορία να πάει χαμένη!

Ύστερα, λοιπόν, από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας «μάζεψαν» αγοραστή και πωλητή κατά την ώρα της συναλλαγής και κατάσχεσαν πάνω από 3.000 δόσεις ηρωίνης.

Στην Πάτρα
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Καλαμάτας είχαν την πληροφορία για 55χρονο στην Πάτρα που διακινούσε ηρωίνη στην ευρύτερη περιοχή.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών διαπίστωσαν ότι την Τρίτη θα γινόταν συναλλαγή και έτσι κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών μετέβη από την Καλαμάτα στην Πάτρα. Το πρωί, λοιπόν, οργάνωσαν επιχείρηση σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 55χρονου σε περιοχή των Προσφυγικών.

Σε αυτό μετέβη ένας 57χρονος, επίσης από την Πάτρα, και αγόρασε μικροποσότητα ηρωίνης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

20 ευρώ το γραμμάριο
Όταν βγήκε από το σπίτι, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 57χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 1,9 γραμμαρίων που μόλις είχε προμηθευτεί από τον 55χρονο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ηρωίνη, συνολικού βάρους 320,2 γραμμαρίων, σε μορφή «βράχου»

-κάνναβη συνολικού βάρους 9,3 γραμμαρίων

-δέκα ναρκωτικά δισκία

-δύο αναδιπλούμενα στιλέτα

-24 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

-δύο ζυγαριές ακριβείας

-δύο κινητά, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων

-το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 55χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την Αστυνομία, καθώς κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς των Τοπικών Αρχών και είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η τιμή πώλησης της ηρωίνης κυμαινόταν στα 20 ευρώ το γραμμάριο

Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τον τελωνειακό κώδικα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη