Ανάπλαση Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη και Σφακτηρίας: Μια νέα περίπτωση «Ιατροπούλου»

Ανάπλαση Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη και Σφακτηρίας: Μια νέα περίπτωση «Ιατροπούλου»

Πάγωσαν οι εργασίες στις δύο πρώτες οδούς, με μεγάλο κίνδυνο για τους πεζούς

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν, όταν μπήκαν οι μπουλντόζες στην οδό Καπετάν Κρόμπα, πως θα είχαμε μια νέα περίπτωση Ιατροπούλου, δηλαδή παράταση στην παράταση και έπειτα από τεράστιες πιέσεις και καθυστέρηση οι εργασίες ανάπλασης θα ολοκληρώνονταν.

Δυστυχώς, οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, αφού οι εργασίες στις οδούς Καπεταν Κρόμπα και Πολυβίου ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου και έχουν «παγώσει» στα τσιμέντα, με δεκάδες σίδερα και καπάκια να προεξέχουν και να αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για τους πεζούς. Τα δε καταστήματα που υπάρχουν στο σημείο εδώ και 6 μήνες δίνουν μάχη να παραμείνουν ανοιχτά, αφού ελάχιστοι είναι πλέον οι πελάτες τους.

Σαν να μην έφθανε αυτό και αφού οι εν λόγω οδοί δεν ολοκληρώθηκαν, κάτι που θα φάνταζε λογικό, δηλαδή δρόμος δρόμος να τελειώνει και να ξεκινά ο επόμενος, άρχισε στις αρχές Νοεμβρίου το σπάσιμο της οδού Σφακτηρίας, με τη βασική τσιμεντόστρωση να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα, παραμονή Χριστουγέννων εργάτες του εργολάβου «έτρεχαν» να ρίξουν τσιμέντο σε μέρος της οδού, προκειμένου να είναι εφικτή στο μέτρο του δυνατού η είσοδος στα εκεί καταστήματα.

Φυσικά, η πλήρης τσιμεντόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι παγίδες (καπάκια και σίδερα) που υπάρχουν χωρίς καμία σήμανση είναι δεκάδες.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν (ελπίζουμε όχι παράλληλα) εργασίες στην οδό Κολοκοτρώνη και στην παιδική χαρά στο Νέδοντα. Η τελευταία παραμένει, χρόνια τώρα, αφημένη στην τύχη της και οι μόνες εργασίες που έγιναν ήταν να απομακρυνθούν τα παιχνίδια, να μπει μια ακατάλληλη περίφραξη και να τοποθετηθεί σήμανση που έδειχνε ότι η παιδική χαρά είναι κλειστή, αλλά και αυτή «έχει φύγει» και δεκάδες παιδιά παίζουν εκεί καθημερινά.

Άραγε, τι απαντά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για όλη αυτή την κατάσταση; Είναι ευχαριστημένη με την πορεία του έργου και τι ακριβώς γίνεται με τις παγίδες που προεξέχουν; Υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί βασική σήμανση ή θα πρέπει πρώτα να έχουμε σοβαρό τραυματισμό;

Μέχρι τότε, προσοχή οι πεζοί και κουράγιο οι επαγγελματίες, που ελπίζουμε να αντέξουν μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασης.

Υ.Γ.: Την άλλη περίφημη ανάπλαση της Αναγνωσταρά την έχουμε ξεχάσει. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και να μη βλέπουμε τα πεζοδρόμια που η ΔΕΔΔΗΕ έσπασε και πρόχειρα επισκεύασε, αφού θεωρητικά θα ξεκινούσε η ανάπλαση.

Επειδή, όπως ξέρουν καλύτερα από εμάς οι του Δήμου, η ανάπλαση της Αναγνωσταρά δύσκολα θα ξεκινήσει και σίγουρα όχι άμεσα, ας φτιάξουν τα πεζοδρόμια, αφού καθημερινά τα διασχίζουν εκατοντάδες πεζοί και οι παγίδες είναι πολλές.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση