Αστυνομική «σκούπα» σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία

Αστυνομική «σκούπα» σε  καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία

Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Μεσσηνία και συνολικά συνελήφθησαν 24 άτομα, με αρκετούς να είναι ανήλικοι. Παρόμοια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στην Κορινθία.

Και στους δύο νομούς οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κορινθίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία έγιναν επιχειρήσεις κυρίως στους καταυλισμούς Ρομά στην Αγία Τριάδα στην Καλαμάτα, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών και στον καταυλισμό Αβέρωφ στη Μεσσήνη και συνελήφθησαν:

-Οκτώ Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Ένας 15χρονος Ρομά στην περιοχή του Πεταλιδίου για κατοχή ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 8,3 γραμμάρια χασίς

-Εννέα Έλληνες και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τρεις νεαροί Ρομά για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 15χρονος στα Αρφαρά, ένας 18χρονος στο Ασπρόχωμα και ένας 17χρονος στο Αριοχώρι

-Ένας 15χρονος Ρομά στην Καλαμάτα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, υαλοκαθαριστήρων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Β.Β