Διαχείριση Απορριμμάτων: Καμία αναφορά για το εργοστάσιο στη Μεσσηνία σε δηλώσεις Παν. Νίκα

Διαχείριση Απορριμμάτων: Καμία αναφορά για το εργοστάσιο στη Μεσσηνία σε δηλώσεις Παν. Νίκα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην Πελοπόννησο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στις εξελίξεις για το έργο ΣΔΙΤ, το οποίο όλο  ξεκινά, αλλά κάπου… κολλάει.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκας παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο, όπως είχε προαναγγείλει, θα παραδιδόταν τμηματικά από τις αρχές αυτού του μήνα, ξεκινώντας από τη μονάδα στην Παλαιόχουνη.

Ο περιφερειάρχης απέδωσε τη μικρή καθυστέρηση στις συνεδριάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η δε συνεδρίαση που το αφορά θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να αναφερθεί στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦΟΔΣΑ, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση αυτή θα είναι περίπου 15 ημερών.

«Το εργοστάσιο στην Παλαιόχουνη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί όπως και η δομή στην Αργολίδα, η Σκάλα όμως είναι ακόμα πιο πίσω».

Το ερώτημα, από την άλλη πλευρά, είναι γιατί δεν υπήρξε καμία αναφορά στο τι συμβαίνει με τη Μεσσηνία και το υπό κατασκευή (σ.σ. υπάρχει πρόβλεψη χωρίς να έχει γίνει τίποτα) εργοστάσιο.

Τέλος, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι η κάθε μονάδα θα λαμβάνει όσα απορρίμματα αναφέρει η σύμβαση του έργου, ούτε κιλό παραπάνω, εκτός αν υπάρξει υπουργική απόφαση και πολύ μεγάλη ανάγκη, αλλά αυτό θα είναι, σε κάθε περίπτωση, προσωρινό.