Διήμερο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού στην Καλαμάτα

Διήμερο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού στην Καλαμάτα

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (EEM) και ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνουν διήμερο δράσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Καλαμάτα.

Η δράση της ΕΕΜ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεών της, ως πόλη στην οποία οι γυναίκες έδωσαν το «παρών» στην Ελληνική Επανάσταση.

Μεθαύριο Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση, Πρόληψη και Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πλεονεκτήματα». Την ημερίδα για το κοινό θα συντονίσει η πρόεδρος της ΕΕΜ, καθηγήτρια Δρ. Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (10:00-14:00 και 15:30-18:30), θα γίνει δωρεάν εξέταση μαστού των γυναικών που το επιθυμούν.

Η εξέταση περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού, τον προσδιορισμό κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου μαστού, την κλινική εξέταση μαστών, υπερηχογράφημα μαστών, παρακέντηση και λήψη εκκριμάτων με τις κυτταρολογικές τους εξετάσεις.

Λόγω δε των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό η προσέλευση των γυναικών για εξέταση θα γίνει αποκλειστικά με ραντεβού στο τηλέφωνο: 27210-87902 (ώρες 9:00-13:00 και 17:00-20:00 κα Λυμπεροπούλου).