Διήμερο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερο δράσεων με τίτλο «Ενημέρωση, Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού. Πλεονεκτήματα» διοργανώθηκε στην Καλαμάτα στις 17-18 Δεκεμβρίου, από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (EEM) και το Δήμο Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Οι δράσεις περιελάμβαναν ενημερωτική ημερίδα, με ομιλίες της προέδρου της ΕΕΜ., καθηγήτριας, δρος Λυδίας Ιωαννίδου- Μουζάκα, με θέμα «Κλινική Εξέταση. Διαγνωστικές μέθοδοι διερεύνησης των παθήσεων του μαστού και χειρουργική αντιμετώπιση», του δρος Γεωργίου Κόκκαλη, πλαστικού χειρουργού, με θέμα «Πλαστική Αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή», της Εύας Ντελιδάκη, δημοσιογράφου υγείας, συμβούλου ψυχικής υγείας, με θέμα «Όταν ο καρκίνος του μαστού είναι παρών η εμψύχωση με τη γνώση θεραπεύουν» και της Γεωργίας Καπώλη, κλινικής διαιτολόγου, διατροφολόγου, με θέμα «Διατροφή κατά του καρκίνου του μαστού».

Χαιρετισμό δε, απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, έγιναν δωρεάν εξετάσεις μαστού γυναικών που είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.