Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Αποτελέσματα Ε’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Αποτελέσματα Ε’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Ε’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Στόχος του ήταν να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους συγγραφείς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Για το έτος 2021 το θέμα αφορούσε στην Επανάσταση του 1821 και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις).

Από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 21 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΗΣΗ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ στην κα Καλλιόπη Αγγελακοπούλου, με καταγωγή από Φιλιατρά, από την πλευρά του συζύγου, με το ποίημα «Είδα όνειρο πικρό»

Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ στον κ. Βασ. Παπαβασιλείου, με καταγωγή από την Αρχαία Μεσσήνη, με το ποίημα «Παλιγγενεσία».

Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ στην κα Ισμήνη Χρυσούλα Μυλωνά με το ποίημα «Για ένα ’21»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κα Ελένη Κάτσου, με καταγωγή από την Καλαμάτα, με το διήγημα «Μια στάλα λεύτερο αγέρα»

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κα Αλεξάνδρα Βελισσάρη, με καταγωγή από Μεσσηνία από την πλευρά της μητέρας της, με το διήγημα «Του Κίτσου»

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κα Ελένη Σγούρου, με καταγωγή από την Καλαμάτα και τους Δολούς, με το διήγημα «Κόκκινη φουστανέλα»

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ στην κα Βασιλική Σγούρου – Παρασκευουλάκου, με καταγωγή από τους Δολούς, με το διήγημα «Ο Σταυριανός ο μπαλαρμάς»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κα Ευαγγελία Κουρεντζή, με καταγωγή από τη Βέργα Μεσσηνίας, με το απόσπασμα θεατρικού έργου «Όταν οι ήρωες ήταν παιδιά (Νικηταράς)»

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ στον κ. Σπύρο Κουρεντζή, με καταγωγή από την Βέργα Μεσσηνίας, με το απόσπασμα θεατρικού έργου «Όραμα Ελευθερίας».

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ στην κα Βασιλική Σγούρου – Παρασκευουλάκου, με καταγωγή από τους Δολούς, με το απόσπασμα θεατρικού έργου «Ψυχή ολόρθη».