Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: «Κυριακάτικο πρωινό» και ρεσιτάλ κιθάρας

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: «Κυριακάτικο πρωινό» και ρεσιτάλ κιθάρας

Την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα φιλοξενήσει το 3ο στη σειρά «Κυριακάτικο πρωινό». Οι γνώριμοι πλέον, Κώστας Γαλάνης, Λουκάς Γεώργας και Στάθης Γυφτάκης, θα διαφωνήσουν -για άλλη μια φορά- με αφορμή το θέμα «ένας… πιασάρικος τίτλος».

Αυτή τη φορά οι συντελεστές του «Κυριακάτικου πρωινού» θα εξηγήσουν στο κοινό: πώς αποφασίζουν τους τίτλους των έργων τους οι συνθέτες; πότε ξεκίνησε αυτό, και οι τίτλοι έχουν πάντα σχέση με το κομμάτι; γιατί θύμωνε ο Chopin; και γιατί άλλαξε τίτλο σε μια του Συμφωνία ο L.v. Beethoven;

Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με καφέ και κεράσματα θα ταξιδέψουν σε όλο το φάσμα της μουσικής με ανοιχτές συζητήσεις, πικάντικα κουτσομπολιά και… εκπλήξεις.

Το ίδιο βράδυ, στις 8.30 στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος”, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές, ο Μιχάλης Κονταξάκης, θα “ανοίξει” το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεσιτάλ κιθάρας.

Το φετινό επετειακό “Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας”, που διοργανώνουν ο Σύλλογος «Τέρψις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και θα “ανοίξει” τα φτερά του σε διεθνές επίπεδο με συναυλίες γεμάτες εκπλήξεις.

Σημαντικό είναι να τονιστεί πως όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε “αμιγείς χώρους” για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: mail στο dimodkal@gmail.com ή τηλεφωνική κράτηση στο 27210-21881, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15.00 με 20.30.