Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Μια ξεχωριστή βραδιά με Pythia trio

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Μια ξεχωριστή βραδιά με Pythia trio

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής το περασμένο Σάββατο.

Οι τρεις πιανίστες σ’ ένα πιάνο, Pythia trio / Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μενέγου και Θάλεια Παπαδοπούλου, ερμήνευσαν εφτά νέες συνθέσεις σε μια πρωτότυπη συναυλία – παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο του Mauricio Kagel (1931 – 2008) “Ο Όρκος του Ιπποκράτη” (1984), γραμμένο επίσης για το ίδιο σύνολο.

Οι συνθέτριες και οι συνθέτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία του έργου αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της μουσικής γλώσσας του Kagel – ανατρεπτικό χιούμορ, εκτεταμένες τεχνικές, κίνηση και λόγο – μεταμορφώνουν το πιάνο σε μια γιγάντια ηχητική πηγή. Η τολμηρή αυτή προσέγγιση δημιουργεί απρόσμενους ηχοχρωματικούς κόσμους που προκαλούν τόσο την αντίληψη όσο και την ακοή των θεατών – ακροατών.

Παράλληλα, τα στοιχεία θεάτρου που εντάσσονται με περίτεχνο τρόπο στην παράσταση έδωσαν στο θεατή τη δυνατότητα να αντιληφθεί μέσα από τη συνεχόμενη διαδραστικότητα, το αμιγώς πιανιστικό παίξιμο, «πειράζοντας» παράλληλα όλα τα στοιχεία του μουσικού οργάνου.

Να σημειωθεί πως η συναυλία υποστηρίχθηκε οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.